Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT:s Marie Lehmann skiljer sig: "Är ledsen"

Foto: Ulf Ryd

SVT-profilen Marie Lehmann och den forne hockeystjärnan Tommy Lehmann går skilda vägar efter 27 års äktenskap.

Paret lämnade in en skilsmässoansökan till tingsrätten under gårdagen.

– Klart det är tråkigt, när man gifter sig har man en idé om att det ska hålla livet ut men ibland blir det inte som man tänkt sig, säger Marie Lehmann till Aftonbladet. 

1988 gifte sig Tommy Lehmann med Marie Lehmann, som då hette Bergqvist. Det var innan Marie Lehmann fick sitt stora genombrott som tv-personlighet.

I dag är hon, via sitt deltagande i SVT:s hockeysändningar och studioprogrammet Hockeykväll, ett av sportjournalistikens mest välkända ansikten.

Marie Lehmann skiljer sig från maken

Men nu är kärlekssagan över. Enligt Aftonbladet lämnade paret in en skilsmässoansökan till tingsrätten under gårdagen. Lehmann har också bekräftat separationen för tidningen.

– Vi har ju båda skrivit på papperen, säger Lehmann till Aftonbladet.

– Klart det är tråkigt, när man gifter sig har man en idé om att det ska hålla livet ut men ibland blir det inte som man tänkt sig. Självklart är det ett misslyckande och jag är ledsen för det.

Träffades på 80-talet

I en intervju med SportExpressen från 2012 berättade Marie Lehmann om hur relationen med maken sattes på prov när han 1987 fick ett NHL-kontrakt av legendariska Boston Bruins.

– När vi åkte sa vi att "antingen gifter vi oss om några år eller så kommer vi att hata varandra". Jag har tänkt på det rätt så mycket efteråt. Att man reagerade som man gjorde där och då. Vi var rätt utlämnade som två 20-plusåringar som åkte i väg, men vi löste det och är fortfarande gifta, sa Lehmann då.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.