Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges smäll i natt: ”De straffar oss otroligt hårt”

Hyllar Hanna Bennisons debut.
Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Christen Press jublar efter 2–0-målet. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

COLUMBUS. Det small direkt – och Sverige lyckades aldrig hämta sig fullt ut. 

Efter fyra svenska byten kom de svenska målen, men det räckte inte mot världsmästarna USA. 

– De straffar oss otroligt hårt, säger Anna Anvegård, som stod för båda de svenska målen. 

Sverige kom till spel i ett iskallt Columbus under natten mot fredag utan flera av de ordinarie startelvespelarna. 

Linda Sembrandt, Caroline Seger och Nilla Fischer, plus Amanda Ilestedt, saknades i Columbus, och det utnyttjade USA – direkt. 

Sverige fick en tung start. Redan efter minuters spel slog USA:s Casey Short en djupledsboll till Christen Press. Press inlägg från vänster gick förbi först svenska debutanten Emma Kullberg och sedan Magdalena Eriksson inne i straffområdet och Carli Lloyd kunde slå in ledningsmålet. 

https://twitter.com/OurGameMagazine/status/1192604825709469696

Christen Press slog till själv i 28:e minuten. 

Efter en djupledslöpning vickade hon undan Emma Kullberg, och Hanna Glas kom inte i kapp. 

Press skott gick över Lindahl och det stod 2–0.

– Ingen av dem bestämmer sig för att kliva in ordentligt. Det är egentligen två mot en, men Press får bara gå förbi, säger Malin Swedberg, expert i C More sändning. 

Gerhardsson: ”Inte så genomusel”

Bara två minuter senare gick Carli Lloyd förbi Kullberg vid straffområdesgränsen efter att Magdalena Eriksson förlorat en nickduell.

Lloyd lobbade säkert in 3–0 bakom Lindahl och de påbylsade amerikanska fansen på Mapfre Stadium fick jubla igen. 

– Prestationen är inte så genomusel så att det ska så 3–0, men vi visste om att det är ett enormt skickligt kontringslag, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson efter matchen. 

Sverige lyckades göra två mål i andra halvlek.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hanna Bennison kom in i andra halvlek.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige gjorde sina första byten efter en dryg timme: Kosovare Asllani och Julia Zigiotti Olme gick av, och ersattes av Loreta Kullashi respektive Hanna Bennison.

Tio minuter senare klev Stina Blackstenius och Emma Kullberg ut, och in kom Anna Anvegård och Julia Karlernäs, och matchen fick plötsligt mer liv. 

Anna Anvegård slog till direkt och satte en reducering med en kvart kvar, framspelad av Nathalie Björn efter en fin chipp från Hanna Bennison. 

– Det var skönt att vara tillgänglig och få ett par minuter. Jag har haft lite oflyt nästan hela året med landslaget, med skador och så, men det är på bättringsvägen, säger målskytten Anvegård. 

Efter ett fummel i amerikanska försvaret i 79:e minuten kunde Sofia Jakobsson sno bollen och rulla över till Anvegård som satte sitt och Sveriges andra mål. 

Närmare än så kom inte Sverige. Matchen slutade 3–2. 

– Det är lätt att vara kritisk när man ligger under med 3–0 i första halvlek men det var småsaker, små detaljer. Vi tappar bollen i fel lägen och de straffar oss otroligt hårt. Men att vi inte följer vår game plan, det kan jag inte säga. Det är småsaker vi behöver skruva på, och det blev bättre i andra halvlek, säger Anvegård.

Svenska bytena

64:e minuten

UT: Kosovare Asllani

IN: Loreta Kullashi

UT: Julia Zigiotti Olme

IN: Hanna Bennison

71:a minuten

UT: Stina Blackstenius

IN: Anna Anvegard

72:e minuten

UT: Emma Kullberg

IN: Julia Karlenäs

82 minuten

UT: Lina Hurtig

IN: Madelen Janogy

Sverige föll tungt mot USA.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.