Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges sköna kross i EM-kvalpremiären

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Svensk drömstart på EM-kvalet.

Det blev en förkrossande seger borta mot Israel i premiären.

Segersiffrorna: 77-40.

– Härligt med en så stor seger direkt, säger expertkommentatorn Elisabeth Egnell i SVT.

Det var aldrig något snack om saken när de svenska basketdamerna inledde EM-kvalet nere i Tel Aviv under torsdagskvällen.

Sverige inledde i ett hänsynslöst tempo och ledde med 23-6 efter den första kvarten. Flera spelare delade på poängproduktionen och tack vare Louice Halvarsson (poängbäst under kvällen), Elin och Frida Eldebrink och storstjärnan Amanda Zahui blev det aldrig spännande.

Israel kröp förvisso lite närmare, men de blågula ledde gick till halvtidsvila i ledning 38-18.

Svenskorna dominerade stort under korgarna, vann returtagningen med 52-29 och kunde i den andra halvleken stöka av matchen.

Till slut skrevs siffrorna till 77-40.

– En väldigt väldigt säker seger. Från första sekund till sista, säger kommentatorn Björn Becksmo i SVT.

Sverige krossade Israel i premiären

Expertkommentatorn Elisabeth Egnell fyller i:

– Överlag var det superhärligt, även om det var lite upp och ner. Skänt med en så pass stor seger så här tidigt i kvalet. Nu är man i gång. Det är alltid lite svårt med nytt ledarskap. Helt okej, säger hon.

Med det nya ledarskapet åsyftar hon Marco Crespi, Sveriges nya förbundskapten. Italienaren fick se stjärnskottet Regan Magarity storspela i returtagningen (13 stycken totalt). 23-åringen, som i våras draftades av WNBA-laget Connecticut Sun i den tredje rundan, hyllas för sin insats.

– Vilken match hon gör, Regan, säger Becksmo.

– Ja, hon känns superstabil, säger Egnell.

På söndag spelas den andra kvalmatchen, hemma i Malmö mot Montenegro, som tillsammans med Sverige pekats ut som gruppfavoriter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.