Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige upprepade bedriften från Peking

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Maja Reichard var nära att ta Sveriges 13:e medalj i Paralympics. Men efter simmarens fjärdeplats står det klart att Sverige stannar på tolv medaljer i London, lika många som i Peking för fyra år sedan.

Lördagskvällens finalpass i Aquatics Centre innebar Sveriges sista chanser att ta fler medaljer i årets Paralympics.

På 200 meter medley gick Maja Reichard – tidigare guldmedaljör på 100 meter bröst – en tuff kamp om bronset med Amber Thomas, Kanada. Vid sista vändningen skiljde bara 28 hundradelar, men på avslutande längden fick den blinda 21-åringen ge sig. Reichard simmade i mål som fyra på 3.00,08, drygt en sekund från bronset.

"Liten gambling"

En som har fått nog av fjärdeplatser i Paralympics är Christoffer Lindhe. I debuten i Peking blev han fyra två gånger, och förra helgen kom ännu en fjärdeplats på 150 meter medley.

På 200 meter fritt gjorde 23-åringen en rejäl satsning mot pallen.

– Jag gjorde en liten gambling och försökte gå ut stenhårt, säger Lindhe.

Friskt vågat, men det höll inte hela vägen. En femteplats blev det för Lindhe, som var sist in i den blågula truppen tack vare ett sent wild card.

Anders Olsson (sexa på 100 meter fritt) och Mikael Fredriksson (sexa på 50 meter rygg) var övriga svenskar i bassängen under finalpasset.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.