Sverige missade medalj i bowling-VM

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Regerande bowlingvärldsmästarna Sverige hamnade utanför pallen när femmannaspelet avslutades på tisdagen i Busan, Sydkorea. Svenskarna hade en hårt fight med Finland om bronset men fick ge sig med 14 futtiga poäng.

USA vann enkelt med poängen 6 618, hundra pinnar före Malaysia och hela 224 poäng före Finland. En efterlängtad guldmedalj eftersom amerikanarna inte vunnit sedan 1971. Slutmannen Thomas Leandersson hade inför den sista rutan chansen att greja ett svenskt brons. Det krävdes två strajkar men trots en perfekt träff i det första slaget stod en kägla retfullt kvar. "Det är en stor besvikelse att vi inte ens får medalj. Men nu gäller det att glömma detta och ladda om för singeldistansen", sade den svenske förbundskaptenen Magnus Johnson i ett pressmeddelande. Martin Larsen var bäst i det svenska laget med 1 348 poäng och han ligger på femte plats inför det avslutande singelspelet. Larsen ligger 75 pinnar efter ledande amerikanen Bill Hoffman som på tisdagen slog till med en 300-serie.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.