Sverige till VM-semi – vann med 21–0 (!)

Publicerad

Det var aldrig något snack. Sverige körde över Lettland i kvartsfinalen i innebandy-VM i Bratislava. Efter en och en halv period var siffrorna tvåsiffrigt mot noll.

Den största prestationen i matchen var i stället att samtliga svenska utespelare nu gjort mål i årets Världsmästerskap.

– I dag stämmer det bättre än i gruppspelet och vi ska steppa ut nu, säger Anna Wijk till C More.

Sverige gick rent i gruppspelet och slog bland annat toppkonkurrenten Schweiz med 12-3. Sammantaget gick Sverige ut från gruppspelet med 52-7 i målskillnad. En förkrossande överlägsenhet. När det var dags för första slutspelsrundan fortsatte Sverige i samma överlägsna stil. Efter en och en halv period ledde Sverige med tvåsiffrigt. Samtidigt hade inte målvakten Sara Hjorting släppt in ett enda mål. Hjorting fick hålla nollan hela matchen samtidigt som Sverige spelade ut hela sitt offensiva register.

Och då snackar vi hela registret. 

Samtliga spelare har nu gjort mål

Efter tredje och sista perioden skrevs segersiffrorna till makalösa 21-0. En storseger i jakten på VM-guld.

I förra matchen, mot Schweiz, gjorde Ida Sundberg sitt första landslagsmål.

– Jag gick för rekordet "flest landskamper och minst mål". Jag tror jag klarade det, sa Ida Sundberg då till TV4.

Efter dagens storseger har samtliga svenska utespelare gjort mål i årets VM. Iza Rydfjäll blev sist ut när hon satte dit 14-0. 

https://twitter.com/TV4Sport/status/938451354187546624

Sveriges lagkapten Anna Wijk blev utsedd till matchens lirare.

– I dag stämmer det bättre än i gruppspelet och vi ska steppa ut nu, säger Anna Wijk till C More.

Nu möter Sverige vinnaren i kvartsfinalen mellan Tjeckien och Polen. Semifinalerna spelas på lördag klockan 20.00.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag