Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige är närmare EM i volleyboll efter ny seger

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sveriges volleybolldamer närmar sig EM-slutspelet med stora steg. Laget vann även helgens sista kvalmatch, 3–1 borta mot Portugal. 

– Otroligt kul med en sådan här start på EM-kvalet, säger blågula stjärnan Isabelle Haak.

Det har gått 38 år sedan Sverige senast spelade volleyboll-EM på damsidan, men mycket talar för att nästa framträdande bara är några månader bort.

Efter halva EM-kvalet är Sverige obesegrat och har ett drömläge inför nästa veckoslut, då kvalet ska färdigspelas.

Mot Portugal, som stod värd för helgens kvalsamling, vann Sverige de två första seten (25–21, 25–16) innan det blev förlust i det tredje (19–25).

I fjärde set var det jämnt fram till att börja med, men med Isabelle Haak som servare vann man flera poäng i rad och ryckte till 18–10. Det avgjorde matchen. Sverige vann setet med 25–15 och matchen med 3–1.

– Tidigare under matchen fick jag inte mitt servespel att funka, så i slutet kände jag bara 'vafasen – nu är det bara att köra'. Och det gick bra till slut. Det var rätt läge att plocka fram det spelet”, säger Haak som blev poängbäst i matchen med 32 poäng.

Det hyllade Turkietproffset fortsätter i pressmeddelandet:

– En svettig match där vi inte hade det helt lätt. Vi gjorde ett bra jobb men slappnade av i tredje set och då straffade Portugal oss direkt. Men jätteskönt att vi kunde knyta ihop säcken i fjärde.

Sverige närmar sig EM

Sveriges förbundskapten Ettore Guidetti var nöjd med insatsen.

– Det är underbart att se hur tjejerna njuter av att spela med varandra, säger italienaren.

Tidigare har Sveriges segrar kommit mot Georgien (walkover på grund av covid-19) och gruppfavoriten Ukraina (tre raka set). De fyra lagen möts igen i Georgiens huvudstad Tbilisi nästa vecka.

De två bästa i gruppen är klara för EM-slutspelet, som avgörs 15 augusti–4 september.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.