Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskt VM-guld i bowling

Foto: Forsell Arne
Helén Johnsson, Malin Glendert och Nina Flack tog natten mot tisdagen Sveriges första kvinnliga VM-guld i bowling på 20 år.
- Det här guldet var underbart, men det är inte slut ännu. Man hungrar alltid efter mer, säger Johnsson.
Helén Johnsson, 30, tog det individuella EM-guldet förra året och den svenska världsstjärnan var bäst av alla deltagare i tremannatävlingen med sina 1 393 poäng på de sex serierna.

Första guldet i tremanna

Det senaste svenska damguldet tog Anette Hagre, numera Johannesson, som blev världsmästarinna i Helsingfors 1987. VM-guldet är Sveriges första i tremanna, både 1987 och 1991 blev det silver.
- Det var speciellt roligt när just Anette Hagre var "hemlig gäst" på vår middag dagen innan vi reste hit till Mexiko, säger Helén Johnsson på bowlingförbundets hemsida.
Johnsson spelar för Spader Dam i Helsingborg, precis som Glendert, 26, medan lagets yngste, 21-åriga Nina Flack, spelar för Team X-calibur i Frölunda. Falcks VM-start var i fara för en vecka sedan då hon fick läggas in på sjukhus med magsmärtor.
- Jag hade det besvärligt ett tag, men kämpade vidare, det gäller att hålla fokus hela tiden och det är underbart med sådana lagkompisar som Malin och Helén, säger Flack.

Öste in strikar

Svensktrion öste in strikar i sista serien på VM-banorna i Monterrey, Mexiko, och fick sedan vänta i ett par timmar innan guldet var klart. Sydkoreanskorna hade länge chansen men slutade trea på 3 868 poäng. Silvret gick till USA som nådde 3 928 poäng mot Sveriges 3 970.
VM har nu nått halvvägs och fortsätter nu med femmannalag, singel och Masters. Dessutom tävlar man i All event, det individuella sammandraget, där Helén Johnsson ligger trea och Malin Glendert sexa efter tolv avverkade serie. Två sydkoreanskor toppar All Event men Johnsson har bara fem poäng till andra plats och 25 till första plats.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!