Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskt silver och brons vid skytte-VM

STOCKHOLM. Svenske Richard Johansson tog silver på 50 meter viltmål vid skytte-VM i spanska Granada – efter en dramatisk särskjutning.

Johansson fick 297 av 300 poäng och låg tvåa efter tisdagens långsamma skytte. Han följde upp det med 290 i det snabba loppet på onsdagen. Med totalt 587 poäng delade han då andraplatsen med Tomi-Pekka Heikkala, Finland och Dimitrij Romanov, Ryssland. Det blev därmed en så kallad shootoff för att fördela silver- respektive bronsmedalj. I den första omgången sköt samtliga 19 – men på det tredje fick Johansson 20 poäng, vilket räckte till silver. Bronset till Romanov och Heikkala blev fyra. Vann gjorde Lukasz Czapla, Polen, med 591 poäng.

Emil Martinsson blev elva med 580 poäng och Niklas Bergström 15:e med 574.

I lagtävlingen räckte svenskarnas totala resultat till en bronsmedalj. Med 1 741 poäng var Sverige fem före fyran Ungern. Ryssland vann på 1 752.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.