Foto: Gepa Pictures/ Philipp BremFoto: Gepa Pictures/ Philipp Brem
 Foto: Gepa Pictures/ Philipp Brem
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Marcus Ericsson/TtFoto: Marcus Ericsson/Tt
 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Svenskt rekord av Sarah Sjöström

Publicerad

Efter segertrippeln på Idrottsgalan i måndags tog Sarah Sjöström en ny trippel när hon var tillbaka i bassängen.

Simstjärnan slog till med ett hattrick i segrar i GP-tävlingen i Malmö – och slog svenskt rekord på 50 meter ryggsim.

– Det var tufft, jag kände mig väldigt sliten, men det var skönt att jag kunde simma på väldigt snabba tider, sade hon.

Sjöström har haft ett hektiskt program senaste tiden. Ett hårt träningsläger i USA rundades av med en imponerande insats mot tufft motstånd i Austin, Texas.

Sedan kom segertrippeln i Globen i måndags på Idrottsgalan där hon vann Jerringpriset för andra året i rad, utsågs till årets kvinnliga idrottare och fick ta emot Bragdguldet. Med perspektiv till den häftiga upplevelsen säger hon:

– Jag är jätteglad och lite stolt över att ha fått Jerringpriset igen, man känner verkligen att man har stöd när man är på såna här tävlingar, sade hon.

Siktade på rekord

Trots all uppståndelse var hon ändå i rekordtagen när hon var tillbaka i bassängen. Sjöström putsade sitt eget svenska rekord på 50 meter ryggsim med en hundradel till 28,21.

– Jag ville simma ned mot den tiden, så det var skönt. Ryggsim är inte det jag satsar på, men jag försöker simma det under säsongen för att det ger bra träning.

Höll andan

På specialdistansen 100 meter fjäril noterade hon 57,13 och var över 2,5 sekund före tvåan Louise Hansson, Helsingborg, och på 50 meter fritt vann hon på 24,64.

– Fjärilen kändes bra, men jag fick verkligen kämpa hela vägen in i mål. Jag gjordes några misstag i början av loppet. På frisimmet hade jag hoppats gå under 25 sekunder, så det var skönt att jag klarade det med några tiondelar, sade Sjöström som också var nöjd med att hon gjorde frisimmet utan att andas.

På söndagen tävlar Sjöström på 100 meter fritt, 100 meter ryggsim och 50 meter fjäril.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag