Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskt OS-hopp har åkt fast för dopingbrott

Pontus Dolfei.Foto: Youtube.

Sverige har drabbats av ett nytt dopingfall.

Seglaren Pontus Dolfei, 22, har testat positivt för en förbjuden substans – och riskerar nu att stoppas från OS 2016.

– Det är helt nytt med doping inom seglingen, säger Stefan Rahm, sportchef på seglingsförbundet.

Svensk idrott har drabbats av en rad uppmärksammade dopingfall i år. Topplöparen Adil Bouafif, basketstjärnan Rudy Mbemba och hockeytalangen Edwin Hedberg är några av de som har blivit avstängda av Riksidrottsförbundet (RF).

Nu kommer nästa dopingbesked.

Laserseglaren Pontus Dolfei har testat positivt för en förbjuden substans och är avstängd i väntan på analys av b-provet. Enligt SportExpressens uppgifter handlar det om en substans som inte bedöms hjälpa honom som seglare.

22-åringen ligger just nu i en hårdsatsning mot OS i Rio 2016, men det här beskedet riskerar att stoppa honom från mästerskapet. RF delar i normalfall ut två års avstängning vid doping.

Dolfeis klubb Enköpings SS ligger lågt.

– Vi vill ha svar från b-provet innan vi lämnar några kommentarer om det här, säger ordföranden Magnus Johansson.

"Det är helt nytt"

Pontus Dolfei har länge nämns som ett framtidsnamn inom svensk segling och han har redan hunnit med att tävla inom både VM, EM och Europacupen.

Förbundets sportchef Stefan Rahm:

– Vi har självklart koll på det här fallet, men vi är i ett skede då vi själva valt att inte gå ut med någon information.

Har ni pratat med honom själv?

– Jag har sökt honom ett par gånger, men inte lyckats få tag på honom.

Rahm är tagen av dopingbeskedet.

– Det här är det första dopingfallet som jag känner till. Jag har varit i seglingsförbundet i tio år. Det är helt nytt med doping inom seglingen.

SportExpressen har förgäves sökt Pontus Dolfei för en kommentar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.