Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskhästen Gigant Neo vann Prix d'Amerique

Ägaren Anders Ström och svenske hästen Gigant Neo.
Gigant Neo har vunnit Prix d'Amerique!
Den svenska hästen har fått segern i efterhand.
- Vi fick just höra det, helt otroligt, säger Stefan Melander.
Den svenska hästen Gigant Neo har radat upp topplaceringar i det klassiska storloppet Prix d'Amerique på Vincennes-banan utanför Paris - men har aldrig fått till en fullträff. Även i årets lopp i slutet av januari var det nära för Gigant Neo, som kördes av den belgiske kusken Dominik Locqueneux. - Man vill ju alltid vinna och med 200 meter kvar trodde jag faktiskt på seger, men "Jaggen" var för bra, sa tränaren Stefan "Tarzan" Melander till TT då. - Jag är dock helnöjd med andraplatsen, det var max för vår del. Franske favoriten Jag de Bellouet var först i mål men har nu fråntagits segern.

"Omtumlande"

Enligt uppgift handlar det om otillåten medicinering. Förstapriset i det franska storloppet är värt 4,5 miljoner kronor. Hästen tränas av Stefan "Tarzan" Melander och ägs av "Tarzan" tillsammans med spelbossen Anders Ström (grundare av Unibet). - Det här är inte det sätt vi hade velat vinna loppet på, säger Melander till Expressen.se. - Det känns omtumlande. Gigant Neo var även tvåa bakom Jag de Bellouet i Prix de France efter Prix d'Amerique. Något dopingbesked har inte kommit från det loppet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.