Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensken tog VM-silver: ”Jag tycker att det var hårt dömt”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Det blev inget VM-guld i brottning för Alexander Bjurberg Kessdis.

Svensken förlorade finalen mot ungraren Tamas Lorincz med 0–8.

– Det kändes att han var lite tagen av stundens allvar, säger assisterande förbundskaptenen Jimmy Samuelsson.

Det blev inte alls som Alexander Bjurberg Kessidis hade tänkt sig. Den 24-årige brottaren – som tävlar i 77-kilosklassen i grekisk-romersk stil – klev in i finalen mot veteranen Tamas Lorincz, 32, med en offensiv inställning.

I stället var det Bjurberg Kessidis som dömdes ner i parterr för passivitet. Väl där gick det snabbt: Lorincz tilldelades fem poäng, svensken svarade med två poäng och hade ungraren i ett lovande läge. Då gick domsluten emot Bjurberg Kessidis och trots en utmaning från förbundskaptenerna drogs de två svenska poängen bort efter en granskning.

Hårt dömt av domaren

Assisterande förbundskaptenen Jimmy Samuelsson:

– Det är en sådan situation där han har händerna ovanför och glider ner på skinkan. Hur många gånger är det inte någon som nuddar benen? Det händer hela tiden. Jag tycker det var hårt dömt, säger han.

I stället stod det plötsligt 6–0 till Tamas Lorincz, som tilldelades en poäng för att det svenska teamet utmanade domslutet.

Över på bara 2.29

Jimmy Samuelsson menar att Alexander Bjurberg Kessidis var tagen av stunden.

– Han var lite paralyserad. Jag tror han var laddad för att få första neddömningen. Han kände sedan att det inte funkade.

– Han var tvungen att chansa på något, men det gick inte och i stället blev det 0–8, fortsätter Samuelsson.

Finalen var över efter mindre än tre minuter, närmare exakt 2.29.

Det var Tamas Lorincz första VM-guld. Sverige har inte vunnit VM-guld i brottning sedan Jenny Fransson 2012. På herrsidan går torkan tillbaka till Martin Lidbergs guld i Paris 2003.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.