Svenske vännen om tragiska dödsolyckan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jonas Ljungblad under sin tid som aktiv.
Foto: Adam Ihse/Scanpix

Svenske proffscyklisten Jonas Ljungblad tävlade och tränade tillsammans med Arnaud Coyot i samma stall.

När Ljungblad nåddes av nyheten om fransmannens tragiska bortgång blev han chockad.

– Jag tänkte: "shit, herregud", säger han till SportExpressen.se.

Under söndagen gick franska proffscyklisten Aranud Coyot bort i sviterna av en bilolycka.

33-åringen hade besökt en nattklubb och var på väg hem tillsammans med fyra vänner. Då tappade föraren – vännen och cyklisten Guillaume Levarlet – kontrollen över bilen och kraschade. Enligt francebleu.fr var Levarlet berusad och greps senare av polisen.

Svenske Jonas Ljungblad – numera sportchef för svenska cykelförbundet – tävlade tillsammans med Coyot under 2007 i det svenskbelgiska stallet Unibet.com.

– Jag tänkte: "shit, herregud", när jag läste det, säger han till SportExpressen.se.

– Det är tragiskt att det sker under sådana här omständigheter. Det känns så fruktansvärt onödigt. Det hade kunnat förbli ogjort, fortsätter han.

"Glad och energifylld"

Ljungblad tävlade och reste ihop med Coyot under året de tävlade tillsammans. Efter tävlingskarriären behöll de kontakten och träffades senast för två år sedan.

– Det var en glad och energifylld kille. När man var ute i proffsvärlden pratade de flesta fransmännen endast franska. Men Coyot var pratade bra engelska, och det var lite typiskt för honom som person, säger han.

– Jag minns honom som en kämpe på cykeln och en väldigt god människa, säger Ljungblad.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.