Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske kaptenens ilska mot grannarna

Sylve Söderstrand.Foto: Robban Andersson

Svenska hopplandslaget får bara en plats i världscupstävlingarna i Oslo och Helsingfors.

Det har fått förbundskaptenen Sylve Söderstrand att rasa mot våra grannländer.

– Det är obegripligt, snudd på skandal, säger Söderstrand till Dagens nyheter.

Den 13 oktober, på söndag, inleds första deltävlingen i världscupen i hoppning.

Oslo står som värdar – och en vecka senare hålls tävlingarna i Helsingfors.

Men bara en svensk ryttare kommer att delta i tävlingarna, skriver Dagens nyheter. I och med att Rolf-Göran Bengtsson halkat ner till 17:e plats på världsrankingen så har han förlorat sin direktkvalifikation och måste väljas ut som Sveriges representant av hopplandslaget för att få tävla.

"Snudd på skandal"

Tidigare har Sverige fått ta del av extraplatser i tävlingarna i Oslo och Helsingfors, så kallade wild cards, men av någon anledning har våra grannar gett den möjligheten till andra länder i år.

Något som har fått hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand att rasa.

– Det är obegripligt, snudd på skandal. Vi har alltid tidigare haft goda relationer med våra grannländer, säger han till DN.

"Måste vara missnöjda"

Söderstrand säger att han inte har fått någon tillfredställande förklaring till varför svenskarna nobbas.

– Det enda jag kan tänka mig är om de är missnöjda med hur många inbjudningar de har fått till våra internationella tävlingar i Scandinavium och i Falsterbo, säger han.

Tom Gordin, ansvarig för tävlingarna i Helsingfors, undviker att förklara tanken bakom beslutet.

– Har tyvärr inte tid att nu gå in i detta, vi är på slutrakan inför evenemanget. Jag har ingående redogjort för Sylve samt svenska ridsportsförbundet om detta, säger han.

Enligt DN väljer Söderstrand mellan att skicka antingen Rolf-Göran Bengtsson eller Henrik von Eckermann till tävlingarna i Oslo och Helsingfors.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.