Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskan gör succé – efter WNBA-dissen

Regan Magarity. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hon draftades till WNBA - men fick ingen plats i Connecticut.

Nu gör Regan Magarity succé i Basket-EM.

– Att få vara en del av det här är bara en bonus, säger 22-åringen. 

Sverige möter Serbien i kvällens kvartsfinal. Och Regan Magarity ser ut att bli en av huvudpersonerna i matchen. 

Efter en lite svagare inledning på EM har 22-åringen spelat upp sig och utvecklats till en viktig försvarsspelare för svensk del. 

I åttondelsfinalen mot Lettland fick Regan Magarity 22 minuters speltid, och stod för elva returer.

– Jag utvecklas fortfarande och känner att jag fortfarande måste lära mig, men jag känner att jag blir mer bekväm för varje match som går och speciellt inför Frankrikematchen ville jag vara mer aggressiv och det har jag varit de sista två matcherna. Det har hjälpt mig att inte tänka så mycket utan gå ut och spela. Det är något jag kommer att fokusera på även mot Serbien, att vara mer aggressiv i försvar. 

”Är bara en bonus”

Regan Magarity har de senaste åren spelat collegebasket i USA, där hon under sitt sista år på Virginia Tech kom upp i över 1 500 poäng, en notering som gör henne till skolans femte bästa poänggörare genom tiderna.

Och efter säsongen draftades hon, som den sjätte svenskan genom tiderna, av Connecticut i WNBA. Men Magarity fick inte en plats i den slutgiltiga truppen, vilket öppnade för spel i EM. 

– Jag har inte varit med landslaget på flera år så att få vara tillbaka är kul. Och våra fans är helt otroliga, så att få vara en del av det här är bara en bonus.

Sverige i basket-EM

Kvartsfinal mot Serbien: Torsdag, 20.30.

Eventuell semifinal: Lördag (tid oklar).

Eventuell final: Söndag, 20.30.

Eventuell bronsmatch: Söndag, 17.30.

 

De sex främsta lagen i EM är direktkvalificerade till kvalet till OS 2020 i Tokyo.

Skulle Sverige förlora kvartsfinalen väntar placeringsmatch om en plats till OS-kvalet på lördag.

Serbien ses som favorit

Kvällens kvartsfinal mot Serbien är utsåld. Värdnationen går in som favorit, men Regan Magarity varnar för det svenska kollektivet som tagit stora kliv varje match.

– För varje match som går så känns det mer naturligt att vi spelar som ett lag, och vi har lärt oss hur vi spelar tillsammans bättre. Det betyder så mycket att alla kan komma in på planen och hjälpa laget. 

Vad går du in i matchen med för tankar?

– Först och främst är det att vi vinner, men det är viktigt för mig att fortsätter vara aggressiv och ta för mig. Jag vill göra det jag kan för att hjälpa laget vinna. Jag vet att vi måste fortsätta vara aggressiv, både anfall och försvar. Om vi gör det tror jag absolut vi kan vinna, säger Regan Magarity.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.