Komikern Soran Ismail pratade i en podcast om skolidrott... Foto: ROBIN HALDERT / SCANPIX / SCANPIX SWEDENKomikern Soran Ismail pratade i en podcast om skolidrott... Foto: ROBIN HALDERT / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Komikern Soran Ismail pratade i en podcast om skolidrott... Foto: ROBIN HALDERT / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Nu har landslagsspelaren Albin Ekdal skojat med Ismail om diskussionen Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNNu har landslagsspelaren Albin Ekdal skojat med Ismail om diskussionen Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nu har landslagsspelaren Albin Ekdal skojat med Ismail om diskussionen Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Svenska stjärnans utspel: "Idrottshatare"

Publicerad

Soran Ismail la fram ett förslag om att skolidrotten skulle tas bort.

Nu har komikern fått motthugg från idrottsvärlden. 

Den folkkäre komikern Soran Ismail kom med ett oväntat brandtal i senaste avsnittet av den populära podcasten TSKNAS. 

Det gällde idrott i skolan – och det rörde om. 

– Det är sjukt att vi har idrott i skolan. Det ska vara förbjudet med idrott som ämne i skolan, om inte alla som har det, då har det sista lektionen, så man kan gå hem och duscha. Det är helt sinnessjukt att tvinga barn att vara nakna med varandra, sa Ismail i podcasten.  

– Det är en så oerhörd grund för psykisk ohälsa och mobbning. 

Albin Ekdal: "Idrottshatare"

SportExpressen skrev om Ismails krav, och som ett resultat har nu Ismail fått reaktioner från tunga idrottsnamn. 

Det rör sig dock inte om någon allvarligt menad ilska. 

"Förklara dig, idrottshatare!!", skriver landslagsmittfältaren Albin Ekdal i en kommentar på Instagram.  

Ismail avslöjar själv på samma bildtjänst att han har fått ett oroligt sms från före detta storspelaren, numera SVT-experten Daniel Nannskog. 

"Vad var det nu du sagt om skolidrotten? Inget sjukt hoppas jag…”, skriver Nannskog i sms:et.  

Soran: "Livrädd att nån ska lyssna..."

Ismail verkar dock ta lugnt på uppmärksamheten som hans uttalande rönt. 

"Ena dagen sitter man och vräker ur sig ofärdiga tankar i sin podd, nästa dag ställs man mot regeringen i kvällspress. Det är i alla fall tydligt att det väcker många och starka reaktioner ", skriver han på Twitter. 

"Livrädd att någon nu ska lyssna på något av de andra 365 avsnitten av podden och avkräva ansvar för något jag sagt."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag