Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska OS-hoppet slet av korsbandet

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska OS-deltagaren i slopestyle, Jennie-Lee Burmansson, har enligt SVT Sport slitit av ena korsbandet och riskerar att missa resten av säsongen. 

Jennie-Lee Burmansson blev i vintras Sveriges yngsta vinterolympier någonsin när hon endast 15 år gammal tävlade i Pyeongchang.

Nu har hon drabbats av ett rejält bakslag.

Tvingas till operation

Under en träning i Nya Zeeland förra veckan skadade hon knäet och när hon på onsdagen undersöktes i Stockholm kom läkarna med det dystra beskedet att det är en korsbandsskada.

– Det är främre korsbandet som är av eller delvis av. Det kommer i alla fall behövas en operation, säger Burmansson till SVT Sport, och fortsätter:

– Jag skulle bara provhoppa på andra tävlingsdagen (i Nya Zeeland), det var det första åket, jag landade jättekort och det var väl då det gick av. Det var på en så dum grej. Jag visste typ då att det var nåt som var fel.

Burmanssons agent Urban Stamming säger till TT att stjärnan kommer att opereras inom en månad. Sedan kan det dröja upp till ett år innan hon är tillbaka.

– Det är ju tyvärr inte jättebra prognos när korsbandet är av. Även om man känner sig bra kan man inte belasta för tidigt, säger han.

Därmed missar hon med största sannolikhet VM i vinter där Jennie-Lee Burmansson skulle ha tävlat i slopestyle och big air.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.