Foto: Forsell Arne
 Foto: Forsell Arne

Svenska folket: "Det blir inga medaljer"

Publicerad
Uppdaterad
LIBEREC. Efter bara tre VM-dagar har svenska folket redan tappat hoppet.
I en omröstning på SportExpressen.se tror nära hälften av läsarna att det inte kommer bli en enda blågul medalj i Liberec.
- Det är alldeles för tidigt att tänka så. Vi har många bra möjligheter kvar, säger landslagschefen Gunde Svan till SportExpressen.se.
Det svenska skidlandslaget reste till Liberec i Tjeckien med stora medaljförhoppningar på sig efter en framgångsrik världscupsäsong.
Men efter tre dagar har Sverige lika många medaljer som till exempel Mongoliet, Grekland och Brasilien - noll.
Charlotte Kallas åttondeplats i skiathlon verkar också ha tagit knäcken på SportExpressen.se:s läsare.


15 procent tror på guld

I en webbomröstning tror hela 47 procent att det inte kommer bli en enda svensk medalj i Liberec.
Att det ska bli ett svenskt guld är det bara 15 procent som tror på.
Signaturen "Ingemar" skriver:
"Inte i form. Vallade bort sig. Hög höjd. Vad mera brukar vara orsaker när svenskorna/svenskarnas misslyckas? Vad har norrmännen/norskorna lärt sig för att bemästra dessa faktorer?"
"Springaren" är inne på samma linje:
"Man måste inse att VM inte är detsamma som VC i Gällivare. Här kommer åkarna toppade och det är andra bullar än i VC som många tar som ren träning."


Gunde ger inte upp

Men svenska landslagschefen Gunde Svan tycker det är alldeles för tidigt att ge upp hoppet.
- Vi har stora chanser i sprint som kommer i början av nästa vecka, sedan kommer stafetterna, damernas tremil som kanske är Charlotte Kallas bästa chans, och så Södergren på femmilen. Vi har många bra möjligheter kvar.
Du pratade före VM om vikten av en bra start. Vad säger du nu när det har varit stolpe ut i början?
- Precis. Det hade så klart varit skönare att slå till redan under de första två dagarna. Men vi har sett många gånger förut på VM att det kan svänga fort. Det är ingen ko på isen än.
Nästa svenska chans att bryta medaljtorkan kommer i söndagens skiathlon där det största hoppet står till Johan Olsson och Anders Södergren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag