Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Dubbla segrar för Sverige i curling

Publicerad
Uppdaterad

Plötsligt hände det.

När Sveriges curlinglag vann sin första match i Paralympics, 5–4 mot Norge, kom den andra segern av bara farten, 9–5 mot Tyskland.

– Fruktansvärt skönt, säger skippern Viljo Pettersson Dahl.

Sveriges rullstolscurlinglag i Paralympics ger inte upp. Efter två raka segrar, 5–4 mot Norge och 9–5 mot Tyskland, har Blågult fortfarande en teoretisk chans att nå semifinal.

– Det var efterlängtat och vi behövde det här. Den här turneringen har varit mentalt påfrestande, säger skippern Viljo Pettersson Dahl till SVT Sport.

Mot Norge kom det avgörande ögonblicket redan i den andra omgången, när Sverige fixade en trepoängare. Efter det släppte lag Pettersson Dahl aldrig greppet om matchen.

– Vi spelade vårt vanliga spel, lugnt och behärskat, och hade lite stolpe in för en gångs skull, säger skippern.

Har chansen att nå semifinal

Tyskland blev en enklare nöt att knäcka. Sverige plockade den ena poängen efter den andra och efter fyra omgångar stod det redan 8–0. En tysk trea i omgången därpå kunde inte hindra den svenska segern.

Sverige behöver vinna även de fyra återstående matcherna för att kunna nå semifinal.

Natt till onsdag svensk tid spelar Sverige mot Finland och strax före lunch väntar ett publikmöte med värdnationen Sydkorea.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Paralympics 2018. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag