Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk vinnare söks – är ägare till 141 miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En person i Sverige har kammat hem 141 miljoner på Eurojackpot.
Foto: Svenska spel / Svenska spel

En person i Sverige, som kan vara lyckligt ovetande, söks just nu.

Årets hittills största Eurojackpotvinnare har nämligen kammat hem hela 141 miljoner kronor.

– Det ska bli otroligt spännande att höra reaktionen hos vinnaren efter en sådan här kväll, säger vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Det råder ett miljonregn över Sverige. För en vecka sedan blev det en utdelning på 87 miljoner kronor på lotto till en lycklig vinnare medan en svensk kammade hem 48 miljoner på Eurojackpot veckan innan det.

Nu har årets hittills största vinst på Eurojackpot gått till en svensk med 5+2 rätt på kupongen – och som har vunnit hela 141 miljoner. Det är den tredje gången någonsin som den högsta vinsten går till en svensk.

– Det är bara att plocka fram vinstparaplyet, det fullkomligen öser ner miljonvinster över Sverige just nu, säger vinnarambassadör Pierre Jonsson.

”Ska bli otroligt spännande”

Vem vinnaren är är ännu oklart och personen söks just nu.

– Det ska bli otroligt spännande att höra reaktionen hos vinnaren efter en sådan här kväll. Känner personen som lämnade in spelet till vinsten? Och är det en ensam vinnare eller flera som delar på miljonkakan?

När vinnaren har hittats så kommer Svenska spel att närvara vid bankmötet där vinstsumman lämnas över, och hjälpa personen att anpassa sig till sin nya tillvaro som en mångmiljonär.

Dessutom bjöd fredagen på ytterligare en miljonvinst till Sverige. En svensk rad med fem rätt var en av åtta i Europa som vann drygt 3,3 miljoner kronor.