Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk tränare åtalas för våldtäkt av barn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Barnet på bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.
Foto: Hemera Technologies

En idrottsledare i Mellansverige åtalas för att vid flera tillfällen ha våldtagit en ung flicka. Flickan var bara 13 år när övergreppen började våren 2013 och de pågick fram till och med januari i år.

Nu åtalas den 50-årige mannen för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Ledaren, som är framträdande inom sin idrott och har haft landslagsuppdrag, var tränare åt flickan. Han har förgripit sig på henne på flera olika platser i Sverige och utomlands, enligt åtalet.

Mannen åtalas också för sexuellt ofredande av två andra unga flickor. Han åtalas även för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott efter att ha fotograferat flickorma.

Vill inte kommentera

TT har sökt mannens advokat som inte vill kommentera åtalet.

Idrottsledaren är tidigare dömd för sexuellt utnyttjande av underårig. Han fälldes 2007 för att ha haft en relation med 14-årig flicka och dömdes då till villkorlig dom och dagsböter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.