Foto: Avdo Bilkanovic
 Foto: Avdo Bilkanovic

Svensk OS-stjärna väntar sitt andra barn

Publicerad

STOCKHOLM. Brottaren Ida-Theres Nerell väntar sitt andra barn, men har fortfarande blicken fäst på OS 2016. Frågan är för vilket land hon kommer att tävla. Eftersom Fariborz Besarati på måndagen fick fortsatt förtroende som förbundskapten vägrar Nerell att återvända till landslaget.

Nerell berättar för tidningen Norra Skåne att hon kommer att ta ett mellanår från brottningen – hon väntar sitt andra barn.

– Det är synd att det ska stå en så rolig nyhet samtidigt med detta men så är det, säger Nerell, som ska bli mamma i maj, till tidningen.

Siktar på OS 2016

Hon kommer att fortsätta träna och siktar fortfarande mot OS i Rio de Janeiro 2016.

- Jag tränar varje dag, så hårt det går. Det är ju bra hormonpåslag när man är gravid. Bara man inte blir för grov, men då får jag väl gå upp i viktklass, säger Ida-Theres Nerell.

- Jag kan inte köra ren brottningsträning men jag hade ändå siktat in mig på ett år av uppbyggnadsträning. Det brukar vara så efter mästerskapsår.

Men en återkomst i det svenska landslaget är inte trolig så länge Fariborz Besarati, som petade Nerell inför OS i London i somras, sitter kvar.

- Jag har svårt att se det, för det finns inte något förtroende. Det finns ingenting som säger att inte samma sak skulle kunna hända igen om fyra år. Jag får undersöka andra möjligheter, där byta land är en av dem.

Lämnar landslagsdörren på glänt

På frågan om hon stänger dörren till landslaget helt säger hon dock:

– Det vore dumt. Man kan ju ha sin egen plan och det kan finnas andra sätt att lösa det här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag