Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk landslagsstjärna trakasserad på parkering

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/MEDIABILD

En 71-årig man har belagts med kontaktförbud mot en svensk kvinnlig landslagsstjärna i en av våra mest populära idrotter. 

Åklagarmyndigheten skriver i sitt beslut att det finns en risk att mannen kan ”begå brott mot, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera” stjärnan i fråga. 

I förhör har stjärnan berättat att hon blev livrädd när hon nyligen blev förföljd av mannen på en parkering. 

– Jag började gråta när jag såg honom, säger hon till polisen.  

Det var i mitten av juni som en man närmade sig en svensk kvinnlig landslagsstjärna som tagit OS-medaljer i en av våra mest populära idrotter på en parkering utanför ett Ica Maxi. Landslagsstjärnan kände igen mannen.  

Hon berättar i polisförhör att mannen tidigare försökt söka upp henne på olika sätt, bland annat på sociala medier där han skrivit meddelanden som landslagsstjärnan upplever som obehagliga. 

Hon kör ifrån mannen men han följer efter och ställer sin bil framför henne. Han kliver ut och går mot henne, men landslagsstjärnan filmar då mannen som vänder tillbaka. 

Landslagsstjärnan trakasserad på parkering

Landslagsstjärnan berättar i polisförhör att hon blev väldigt skärrad av händelsen. 

– Jag är livrädd. Han är stor och stark och skulle jag vara själv med honom så skulle jag inte kunna försvara mig, säger hon. 

– Jag grät när jag såg honom.

Efter den händelsen ansökte landslagsstjärnan om ett kontaktförbud från mannen och det beviljades. Åklagarmyndigheten skriver i sitt beslut att det finns en risk att mannen kan ”begå brott mot, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera” landslagsstjärnan. 

Mannen har överklagat beslutet om kontaktförbud till tingsrätten.

SportExpressen har varit i kontakt med landslagsstjärnan via hennes familj och hon vill inte uttala sig om saken.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.