Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svennis” aktuell som ny förbundskapten

Foto: ROBBAN ANDERSSON
Iraks landslag under Rio-OS 2016.Foto: MAURO HORITA/REX/SHUTTERSTOCK / MAURO HORITA/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Sven-Göran Eriksson kan vara på väg mot ett nytt jobb. 

Enligt uppgifter till SportExpressen är han högaktuell att ta över Iraks landslag - och "Svennis" ska ha ett möte med det irakiska förbundet. 

– Jag hoppas få ett nytt jobb, säger han. 

Sven-Göran Eriksson har varit utan jobb sedan han fick lämna Shenzhen FC i kinesiska andraligan för drygt ett år sedan. Han hade då varit tränare i både Guangzhou R&F och Shanghai SIPG. Nu kan han vara på väg mot ett nytt jobb. 

Ska ha möte med irakiska förbundet 

Enligt SportExpressens uppgifter vill Iraks landslag ha honom som ny förbundskapten. Det irakiska landslaget är ute efter en ny tränare och har varit i kontakt med personer i Svennis närhet. Förbundet har också tagit referenser från spelare och ledare som tidigare haft Englands förre förbundskapten och ett möte är inplanerat den kommande veckan. 

Ingenting är klart eller påskrivet, men samtal mellan parterna pågår. 

”Har daglig kontakt”

Eriksson själv är fåordig om sin framtid, men medger att han för samtal med både klubblag och landslag. 

– Just nu har jag ingen direktkontakt med vare sig något landslag eller någon klubb, Men jag har daglig kontakt med mina agenter som i sin tur har kontakt med fem landslag och ett tiotal klubbar”. 

– Vad det leder till får vi se, men jag hoppas på att få ett nytt jobb, säger han. 

Tog England till kvartsfinal 

Svennis var tränare i Lazio under åren 1997-2001 och vann bland annat Scudetton med klubben. Han tog sedan över det engelska landslaget där han var förbundskapten mellan 2001-2006 och var med och tog England till kvartsfinal i VM-slutspelet 2002 och 2006 samt EM 2004. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.