Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supervändningen som räddade Golden State

Draymond Green. Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Seth Curry och Stephen Curry. Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jonas Jerebko. Foto: D. ROSS CAMERON / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Portland Trail Blazers hade känning på en skrällseger borta mot mästarna Golden State Warriors.

Då visade Stephen Curry & Co varför man är regerande mästare – och kom med en enorm upphämtning och tog hem rysaren i morse. 

Efter att ha vunnit match ett i semifinalserien mot Portland tämligen kontrollerat hamnade Golden State på hälarna i andra hemmamatchen i Oakland. 

I början på tredje låg Jonas Jerebkos Warriors under med 17 poäng. 

Men Warriors skärpte till sig och hade jämnat ut inför sista. Stephen Curry satte 11 poäng i tredje perioden.

– Tredje var otrolig. Ett kvitto på vad det är för lag vi har. Alla klev fram, säger Curry efter matchen.

Men Portland, med Currys lillebror Seth i laget, hade mer att ge och hade en åttapoängsledning med bara fyra minuter kvar, och lillebror Curry satte en trea med en minut kvar och skrällen var inom räckhåll för Trail Blazers igen. 

Men storebror Curry – som satte 37 poäng totalt – passade fram Draymond Green med 12 sekunder kvar och punkterade matchen, som slutade.

På läktaren satt brödernas föräldrar Dell och Sonya Curry och våndades matchen igenom. 

Jonas Jerebko spelade nära 15 minuter, ungefär lika mycket som i första matchen. Han gjorde inga poäng men tog sju returer och hade två assist, bland annat den här läckerbiten bakom ryggen:

https://www.instagram.com/p/BxjRbckDmLK/

Coachens kritik: ”De spelade ut oss”

Efteråt var det självrannsakan på tapeten i Warriorslägret. 

– De spelade ut oss största delen av kvällen. Men vi hade nog med glöd för att vända det här, trots deras starka spel. Vår erfarenhet hjälpte oss, vi har gjort det här några gånger. Men ja, vi stal matchen, säger Warriors tränare Steve Kerr på presskonferensen efter matchen.

https://www.instagram.com/p/BxjQRijDzH6/

Warriors meddelande inför matchen att lagets andra superstjärna Kevin Durant, som skadade sig i kvartsfinalen mot Houston och har missat de tre senaste matcherna, inte kommer kunna spela i de kommande två matcherna i Portland heller. 

– Han har gjort framsteg men det är lite allvarligare än vad det först verkade. Men han är där inne hela dagarna och jobbar på. Så förhoppningsvis är han tillbaka här, nån gång, säger Kerr.

 

LÄS MER: Hemma hos Jerebko: Därför skaffar han inte bling 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.