Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertrixaren Linnéa, 18, gör succé på Instagram

Foto: Svenska innebandyförbundet
Foto: Svenska innebandyförbundet
Foto: Privat/Instagram

Linnéa Hammar, 18, är en av Sveriges största innebandytalanger. 

Men det är trixandet med boll och klubba som gjort henne känd. Nu gör hon succé med sina klipp på Instagram där hon har över 9 000 följare. 

– Jag började härma hockeykillar som trixar. De gör trix på den platta delen av klubban men jag lärde mig på smala kanten. Det är kul att så många uppskattar det och jag hoppas jag inspirerar folk som tycker det är roligt att titta på, säger hon.    

Det ligger en del jobb bakom de smidiga trixen. 

– I början la jag mycket tid på det, under sommarloven kunde jag trixa flera timmar varje dag, men det går ju inte nu när jag har mer i skolan. Men jag står så ofta jag kan. 

Under sommaren bytte Linnéa Hammar klubb från Sirius till Västerås Rönnby. Hon går sista året på gymnasiet men hjärtat ligger i innebandyn. 

– För mig hoppas jag att kunna utvecklas till en toppspelare i högsta ligan och på sikt nå stora landslaget. Efter gymnasiet vore det drömmen att satsa heltid på innebandyn, men det finns ju inga pengar i så jag kommer behöva göra annat vid sidan om, men fokuset kommer alltid ligga på innebandyn.   

På torsdagen publicerade svenska innebandyförbundet en ny trixvideo med Linnea, som har fått stor uppmärksamhet i sociala medier – se den i tv-spelaren ovan!

https://www.instagram.com/p/Bz_N1L0oz2U/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.