Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hoppet lever för Jerebkos Warriors

Jonas Jerebko om vinsten: ”Sjukt skönt”.
Foto: KEVIN SOUSA / BILDBYRÅN
Warriors hade ryggen mot väggen inför matchen i Scotiabank Arena i Toronto. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Golden State Warriors lyckades slå Toronto Raptors i en superrysare på bortaplan. Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN

TORONTO. Hoppet om ett mästerskap lever för Jonas Jerebko.

Hans Golden State Warriors lyckades slå Toronto Raptors i en superrysare på bortaplan och har chans på NBA-titeln än – efter att ett Raptorsskott i matchens sista sekund sånär kostade Warriors segern.

– Känns sjukt skönt, säger Jonas Jerebko till SportExpressen efter matchen.

Warriors hade ryggen mot väggen inför matchen i Scotiabank Arena i Toronto.

Underläge 3–1 efter två tunga hemmaförluster.

I Toronto hade fansen laddat för segerparty på gatorna utanför arena. Tusentals personer var samlade på området, som nu kallas Jurassic Park (Raptors har ju dinosauriesymboler).

Men Warriors kom ut starkt, och efter att Toronto lånat ledningen några gånger i första perioden höll Warriors ut länge – trots den förödande skadan på comebackande superstjärnan Kevin Durant, som tvingades lämna planen i andra perioden.

Ända till fjärde perioden.

Fick chansen att avgöra

Scotiabank Arena blev allt mer högljutt ju längre sista kvarten gick och desto närmare Raptors kom, och när Kawhi Leonard satte en trea med drygt fem minuter kvar och gav Raptors ledningen med 96–95 var jublet i det hav av röda ”We the north”-t-tröjor öronbedövande.

Med dryga två minuter kvar av matchen satte Warriors Klay Thompson en trea och Warriors hade sedan ledningen med 106–105.

I matchens sista sekund sköt Torontos Kyle Lowry ett skott som skulle ha gett dem segern om han satt det, men han träffade målställningen – och Warriors kunde andas ut.

Samtidigt dog partyt i Jurassic Park.

– Jag såg att Draymond var nära och det känns som han lyckades få ett finger på bollen. Det var jäkligt skönt att se. Vi behövde den här vinsten, självklart. Nu vill vi hem till Oakland och försvara hemmaplan.

Jerebko bänkad hela matchen

Jerebko satt på bänken hela matchen.

Hur har din dialog med tränaren Steve Kerr sett ut om det?

– Mitt jobb är att vara redo. Det kommer jag att vara nästa match också. Jag kontrollerar vad jag kan kontrollera, så det får du ta med honom.

Nästa match spelas i Oracle Arena, natten mot fredag, svensk tid.

– Nu ska vi hem till Oakland och försvara hemmaplan. Nästa man upp. Vi har lite lite småskador och KD gick ner… Men det gäller bara att vara redo för vad som helst och fortsätta spela bra basket, spela tillsammans.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.