Sundhage hyllas i USA

Publicerad
Uppdaterad
Efter USA:s OS-guld i damfotboll - nu hyllas den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage av sina spelare.
- Pia har fört oss så här långt på bara nio månader, tänk hur bra vi kommer att vara om ett par år, säger Carli Lloyd till damfotboll.com.
Trots att USA saknade storstjärnan Amy Wambach - som bröt benet innan OS i Peking- vann de amerikanska laget OS-guld efter att ha besegrat Brasilien i finalen.

Hyllades av spelarna

USA:s svenska förbundskapten Pia Sundhage var självklart glad efter segern - och hyllades av sina spelare efter det lite överraskande OS-guldet.
- Pia har ändrat vårt sätt att spela, vårt uppträdande på plan och hon tror på alla spelarna. Vi spelar en annan sorts fotboll nu och försöker hålla bollen inom laget, säger segerskytten Carli Loyd.
Pia Sundhage:
- Ju mer speltid vi fått tillsammans ju bättre har det gått. I nio månader har vi jobbat med att hitta rätta löpvägar och rörelser i anfallsspelet samt finputsa försvarsspelet, säger hon till damfotboll.com.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag