Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Succébacken flyttar: ”Är lite hemlängtan”

Publicerad

Joel Dagman var ett av Linköpings allra största utropstecken denna säsong.

Nu lämnar han klubben - och enligt uppgifter till SportExpressen är den 26-årige landslagsbacken klar för Mullsjö.

- Det förs diskussioner på några håll, säger han till Corren.

Linköpings säsong är över.

Falun var rungande överlägsna i den femte SM-semifinalen i innebandy och tog sig till sin femte final de sex senaste åren. Slutresultatet skrevs till 12-2.

För Joel Dagman blev det slutpunkten på en riktig succétid i Linköping.

Joel Dagman: ”Det är lite hemlängtan”

Han kom som en forwardsdoldis från Fagerhult Habo för två år sedan. När han nu lämnar gör han det som en riktig stjärnback - som till och med fått landslagsdebutera i VM-kvalet. 

För Corren motiverar han sitt beslut. 

– Sociala skäl. Det är lite hemlängtan och en del andra grejer som gör att jag tagit beslutet att flytta till småland igen. Det är verkligen tråkigt att sluta så här, jag hade velat vinna med det här laget. Men nu blev det inte så, säger Joel Dagman till tidningen och tackar tränaren Johan Astbrant och team managern Johan Fredriksson för den smått sensationella utvecklingen.

”Förstår att du säger det, men inget är klart”

Det blev 24 poäng på 42 matcher för Linköping den här säsongen.

Corren: Var hamnar du nu?

– Det är inte klart.

Corren: Det är lätt att tro Mullsjö?

– Jag förstår att du säger det, men inget är klart. Det förs diskussioner på några håll, så mycket kan jag säga.

Mullsjö vann kampen mot Jönköping

Men enligt flera samstämmiga uppgifter till SportExpressen blir Mullsjö nästa klubbadress för Joel Dagman - som vunnit dragkampen mot lokalrivalen Jönköping. JIK ska dock under ett tag ha varit ett hett alternativ för Hovslätt-produkten.

Mullsjö möter under torsdagskvällen grundseriesegrarna Storvreta i semifinal fem. Det står 2-2 i matcher efter sent förlängningsavgörande av Mullsjö senast.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag