Succén för Zlatans söner: "Överlägsen"

Vincent med sin trofé.
Foto: Privat / Östermalms Hapkido Taekwondo-klubb
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovics söner verkar ha ärvt pappas vinnarskalle.

Båda pojkarna gjorde stor succé under en taekwondo-turnering i Västerås i helgen. 

Zlatan Ibrahimovics kampsportintresse är ingen hemlighet. Manchester United-stjärnan har svart bälte i taekwondo – och äpplena faller uppenbarligen inte så långt ifrån trädet. 

Sönerna Maximilian, 11, och Vincent, 9, är båda två tämligen duktiga på just taekwondo.  Pojkarna, som tränar för Östermalms Hapkido Taekwondo-klubb under den meriterade tränaren Chago Rodriguez Segura, deltog i helgen i tävlingen Västerås Open där närmare 140 tävlande deltog. 

Vincent tog hem segern i sin klass och blev utnämnd till bäste fightern på miniornivå. Maximilian vann brons i sin kategori. 

Zlatans son vann

Rodriguez Segura blev storligen imponerad av båda två. 

– I första matchen var Vincent helt överlägsen. Andra matchen gick han upp till tjugo poängs ledning, och då bryter de matchen. Och i tredje matchen vann han på knockout. 

Han verkar vara en stor talang?

– Det ser ut så. 

– Han är väldigt bestämd. Han är väldigt bestämd kring vad han vill göra. 

https://www.instagram.com/p/BcjTHNLluIy/?hl=sv&taken-by=ostermalmstkd

"Maximilian var helt fantastisk"

Rodriguez lyfter också fram Maximilians insats. 

– Han gjorde en helt fantastisk turnering. Förra tävlingen han var med i vann han, och inför den här hade han gått upp två klasser, så han fick möta killar som var mycket större än han själv. Och han förlorade bara semifinalen med några poäng. 

Hur mycket tränar bröderna? 

– De tränar varje dag. De tränar väldigt hårt. De tycker att det är kul och trivs med träningen. De skrattar mycket och har det bra när de är här. 

Zlatan har sönerna med sin livspartner Helena Seger, 47. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.