Foto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SEFoto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SE
 Foto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SE
Foto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SEFoto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SE
 Foto: Per Wiklund / WWW.PERWIKLUND.SE
Foto: Magnus Liljegren - Stella Pictures / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGRENFoto: Magnus Liljegren - Stella Pictures / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
 Foto: Magnus Liljegren - Stella Pictures / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

Storvreta är svenska mästare i innebandy

Publicerad

Storvreta IBK är svenska mästare i innebandy 2015/16.

Inför världsrekordpublik - 18 166 - säkrades klubbens fjärde SM-guld.

Stor hjälte: Lagkaptenen Mattias Samuelsson - som gjorde två mål i 5-4-segern över Linköping.

Belöningen var inte bara ett nytt SM-guld.

– Skägget åker av direkt nu kan jag säga. Det ser jag fram emot. Jag är trött på att se för jävlig ut, säger Samuelsson.

 

Damfinalen mellan Pixbo och Kais Mora bjöd på högklassig dramatik.

Och spelarna i herrfinalen ville inte vara ett dugg sämre.

I en tät, tuff och mycket spännande final tog Storvreta klubbens fjärde SM-guld i deras femte final.

Men det såg länge ut som att förhandsfavoriten Storvreta skulle förlora.

Efter att ha haft en 31-ledning efter halva matchen tappade man övertaget - och i början av tredje perioden var det helt plötsligt Linköping som var på väg mot klubbens första SM-guld någonsin när Martin Karlsson gjorde 4-3.

"Jag kom till Storvreta för att vinna guld"

Storvreta skulle dock inte ge upp.

Först kvitterade Albin Sjögren och 10.17 in i sista perioden gjorde kaptenen Mattias Samuelsson sitt andra mål för kvällen.

Det skulle visa vara guld värt. Linköping pressade för att ta finalen till sudden death - men Storvreta höll undan och får återigen kalla sig svenska mästare.

- Allt jag hoppades på när jag skrev på har fallit väl ut. Det har varit en berg-och-dalbana där allt har hänt. Nu står vi här med guldet. Det är helt sjukt, säger landslagsbacken Robin Nilsberth som kom till Storvreta från Granlo inför säsongen.

Rasmus Sundstedt hade samma målsättning när han kom till Storvreta, men han har fått väntat betydligt längre på att få fira.

- Jag kom till Storvreta för att vinna guld efter att de hade vunnit tre år i rad. Nu har jag misslyckats i tre år och gjort så att vi inte vunnit. Men nu var jag med och bidrog till ett guld. Och det var ju därför jag kom hit. Jag mår kanon, säger Sundstedt.

"Vi var överlägsna i det här slutspelet"

Lagkamraten Henrik Stenberg var minst lika glad - trots att det var hans fjärde SM-guld med föreningen.

- Det här är ett grymt lag. I det här slutspelet var vi överlägsna. Falun borde vi ha slagit med 4-1, och i dag borde vi ha vunnit enklare.

I Linköping var det deppigt värre.

- Det är för jävligt. Jag tycker vi är värda guldet, säger lagkaptenen Anton Karlsson.

- Men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag