Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storseger för Sverige i kvalet till basket–EM

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sverige vann stort i sin näst sista gruppspelsmatch i kvalet till basket-EM 2019. Gruppens strykpåse Makedonien besegrades med förkrossande 118–48.

Sverige visade åt vilket håll det skulle bära redan i den första perioden, som man vann med 34–6. Inte blev det mycket jämnare heller i resterande match, där man med periodsiffrorna 30–14, 24–17 och 30–11 säkrade segern.

Bästa poängplockare i Sverige blev Frida Eldebrink med 22 poäng, tätt skuggad av Louice Halvarssons 20. Halvarsson var dessutom bäst under korgarna i gult tillsammans med Amanda Zahui, med tio nedrivna returer var.

Sverige ligger i och med storsegern på fyra segrar och en förlust, precis som Italien, inför avslutningen av kvalgruppen, där man möter just Italien.

Seger där och EM-spel i Lettland och Serbien nästa år är säkrat. Sverige kan även ta sig till EM om man skulle bli en av de sex bästa grupptvåorna i de åtta grupperna.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!