Gary och Amie Rohan. Foto: Instagram.Gary och Amie Rohan. Foto: Instagram.
Gary och Amie Rohan. Foto: Instagram.
Gary Rohan. Foto: Instagram.Gary Rohan. Foto: Instagram.
Gary Rohan. Foto: Instagram.

Stora tragedin – parets dotter dog vid födseln

Publicerad

I torsdags välkomnade den australiske fotbollsspelaren Gary Rohan och hans fru Amie två tvillingar till världen. 

Fem timmar senare hade dottern Willow, som föddes med anencefali, tragiskt gått bort.

”Vi kommer för alltid att minnas den tid vi spenderade som en familj på fyra, innan vår älskling Willow fick sina änglavingar”, skriver Rohan i ett inlägg på Instagram. 

Den australiske fotbollsspelaren Gary Rohan och hans fru Amie hade varit gravida i elva veckor när de fick beskedet: En av deras tvillingdöttrar hade drabbats av anencefali.

Anencefali är en medfödd missbildning som bildas tidigt i fosterstadiet, och de som drabbas lever oftast högst ett par timmar efter förlossningen.

I november berättade Amie Rohan för australiska News om beslutet att fullfölja båda graviditeterna.

– Om det handlat om tvåäggstvillingar så hade jag kunnat göra abort med den ena bebisen. Men för mig så skulle allt man gjorde med den ena bebisen även påverka den andra. Vår specialistläkare gav oss alla olika alternativ, men jag sa att det här är den situation jag har hamnat i och jag är mer än glad över att gå hela vägen ut med båda graviditeterna, sa hon.

Dottern dog efter fem timmar

I torsdags föddes döttrarna Bella Rae Rohan och Willow Nevaeh Rohan. Lilla Willow levde dock bara fem timmar innan hon somnade in.

Nu har Gary Rohan valt att dela med sig av händelsen i ett hjärtskärande inlägg på Instagram.

”Amie, Bella och jag värdesatte varje sekund vi fick med Willow och vi försökte skapa så många minnen som möjligt under den korta tid vi hade tillsammans. Vi kommer för alltid att minnas den tid vi spenderade som en familj på fyra, innan vår älskling Willow fick sina ängelvingar”

Han fortsätter:

”Vi är två väldigt stolta föräldrar till två vackra tjejer som vi älskar väldigt mycket. Till vår ängel Willow, åh vad du lärde oss mycket under de fem timmar vi fick ha dig. ”

 

https://www.instagram.com/p/Bhfp7rFnF6K/?taken-by=garyrohan16

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag