Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora tragedin – parets dotter dog vid födseln

Gary och Amie Rohan. Foto: Instagram.
Gary Rohan. Foto: Instagram.

I torsdags välkomnade den australiske fotbollsspelaren Gary Rohan och hans fru Amie två tvillingar till världen. 

Fem timmar senare hade dottern Willow, som föddes med anencefali, tragiskt gått bort.

”Vi kommer för alltid att minnas den tid vi spenderade som en familj på fyra, innan vår älskling Willow fick sina änglavingar”, skriver Rohan i ett inlägg på Instagram. 

Den australiske fotbollsspelaren Gary Rohan och hans fru Amie hade varit gravida i elva veckor när de fick beskedet: En av deras tvillingdöttrar hade drabbats av anencefali.

Anencefali är en medfödd missbildning som bildas tidigt i fosterstadiet, och de som drabbas lever oftast högst ett par timmar efter förlossningen.

I november berättade Amie Rohan för australiska News om beslutet att fullfölja båda graviditeterna.

– Om det handlat om tvåäggstvillingar så hade jag kunnat göra abort med den ena bebisen. Men för mig så skulle allt man gjorde med den ena bebisen även påverka den andra. Vår specialistläkare gav oss alla olika alternativ, men jag sa att det här är den situation jag har hamnat i och jag är mer än glad över att gå hela vägen ut med båda graviditeterna, sa hon.

Dottern dog efter fem timmar

I torsdags föddes döttrarna Bella Rae Rohan och Willow Nevaeh Rohan. Lilla Willow levde dock bara fem timmar innan hon somnade in.

Nu har Gary Rohan valt att dela med sig av händelsen i ett hjärtskärande inlägg på Instagram.

”Amie, Bella och jag värdesatte varje sekund vi fick med Willow och vi försökte skapa så många minnen som möjligt under den korta tid vi hade tillsammans. Vi kommer för alltid att minnas den tid vi spenderade som en familj på fyra, innan vår älskling Willow fick sina ängelvingar”

Han fortsätter:

”Vi är två väldigt stolta föräldrar till två vackra tjejer som vi älskar väldigt mycket. Till vår ängel Willow, åh vad du lärde oss mycket under de fem timmar vi fick ha dig. ”

 

https://www.instagram.com/p/Bhfp7rFnF6K/?taken-by=garyrohan16

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!