Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stockholm Marathon och Tjejmilen ställs in

Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN

På grund av corornaepidemin har Hässelby SK och Spårvägens FK tvingats att fatta beslutet att ställa in flera löptävlingar, däribland Tjejmilen. 

Arrangören meddelar att de inte kommer ha någon möjlighet till återbetalning för anmälningsavgiften. 

Tidigare i år tog Marathongruppen, Nordens största arrangör av motionsevenemang, beslutet att ställa in Vårruset-turnén som innefattade 20 tävlingar runtom i Sverige. 

Nu meddelar organisationen ytterligare ett tråkigt besked. Evenemang som avgörs i slutet av augusti och början av september, som bland annat innefattade den klassiska tjejmilen men även Stockholm Marathon, ställs in. 

Anmälda får inte pengarna tillbaka

Inga återbetalningar av anmälningsavgiften kommer att genomföras, men organisationen har skapat ett kompensationspaket för de anmälda löparna som bland annat kan innebära rabatt för framtida lopp. 

– Vi befinner oss just nu i ett närmast olösligt dilemma. Vi vill inget hellre än att kompensera våra deltagare. Utan dem är vi ingenting. Men samtidigt måste vi säkra vår fortsatta överlevnad och alla positiva värden verksamheten skapar, säger Daniel Almgren, verksamhetschef för Marathongruppen, i ett pressmeddelande. 

Organisationens personal är nu korttidspermitterad och har inlett arbetet inför 2021 års evenemang. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.