Lauren Hill, 19, fick stor uppmärksamhet när hon berättade om sin ovanliga form av cancer. På fredagen avled hon efter lång tids kamp. Foto: Tom UhlmanLauren Hill, 19, fick stor uppmärksamhet när hon berättade om sin ovanliga form av cancer. På fredagen avled hon efter lång tids kamp. Foto: Tom Uhlman
Lauren Hill, 19, fick stor uppmärksamhet när hon berättade om sin ovanliga form av cancer. På fredagen avled hon efter lång tids kamp. Foto: Tom Uhlman
"Din tid tillbringad på jorden kommer aldrig att glömmas bort", skriver superstjärnan LeBron James i ett öppet brev. Foto: Tony Dejak"Din tid tillbringad på jorden kommer aldrig att glömmas bort", skriver superstjärnan LeBron James i ett öppet brev. Foto: Tony Dejak
"Din tid tillbringad på jorden kommer aldrig att glömmas bort", skriver superstjärnan LeBron James i ett öppet brev. Foto: Tony Dejak
Mount St. Josephs baskettränare Dan Benjamin i tårar under minnesceremonin. Foto: Tom UhlmanMount St. Josephs baskettränare Dan Benjamin i tårar under minnesceremonin. Foto: Tom Uhlman
Mount St. Josephs baskettränare Dan Benjamin i tårar under minnesceremonin. Foto: Tom Uhlman
Foto: Tom UhlmanFoto: Tom Uhlman
 Foto: Tom Uhlman
Foto: Carrie CochranFoto: Carrie Cochran
 Foto: Carrie Cochran

Stjärnornas sorg efter Laurens död i cancer

Publicerad

Lauren Hill, 19, fick stor uppmärksamhet när hon berättade om sin ovanliga form av cancer.

Efter att ha uppfyllt sin dröm att få spela collegebasket har Hill nu avlidit - och hälsningarna från olika basketstjärnor strömmar in.

"Din tid tillbringad på jorden kommer aldrig att glömmas bort", skriver LeBron James i ett öppet brev enligt TMZ.

Amerikanskan Lauren Hill fick stor uppmärksamhet i höstas när hon berättade om sin stora dröm - att få spela collegebasket. 19-åringen hade nämligen diagnosticerats med en ovanlig form av cancer efter att en tumör som inte gick att operera upptäckts i hennes hjärna.

Efter att ha levt med sjukdomen i närmare ett år fick Hill i september ifjol ett tungt besked av läkarna - hon hade bara några månader kvar att leva.

"Allt som hände i dag var fantastiskt"

Hills historia uppmärksammades i flera medier och i början av november ifjol besannades hennes dröm - då fick hon nämligen spela 47 sekunder i säsongspremiären för sitt collegelag Mount St Joseph.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få spela på en collegeplan, sätta mina fötter på golvet och känna vibrationerna från publiken, sa Hill till ESPN efter matchen.

– Den här matchen har varit fantastisk och allt som hände i dag var fantastiskt. Det här är en riktigt bra dag.

"Kommer aldrig att glömmas bort"

Men på fredagen somnade Hill in för gott. Amerikanskan avled då av sin sjukdom, och efter beskedet strömmade hälsningarna in från flera stora basketstjärnor.

"Kära Lauren Hill. Du är definitionen av styrka, mod, kraft, ledarskap, etc! Din tid tillbringad på jorden kommer aldrig att glömmas bort", skriver LeBron James i ett öppet brev enligt TMZ.

"Jag hatar att jag aldrig fick chansen att möta dig personligen men du inspirerade mig hela tiden! För varje liv du berörde, gjorde du störst avtryck genom att bara vara dig själv".

"Lauren gjorde avtryck"

Även Devon Still, som uppmärksammade Hills kamp redan under tiden som hon levde, har skrivit ett öppet brev efter hennes bortgång.

"Lauren lät aldrig den här hemska sjukdomen definiera henne. Hon lät den inte bestämma om hon skulle leva ut sin dröm att spela collegebasket och hon kämpade för att leva längre än vad läkarna från början sa att hon skulle göra", skriver han enligt Huffington Post.

"Lauren gjorde avtryck i den här världen genom att visa människor vad det betyder att aldrig ge upp", fortsätter han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag