Jennie Johansson Foto: Anna-Karin NilssonJennie Johansson Foto: Anna-Karin Nilsson
Jennie Johansson Foto: Anna-Karin Nilsson
Michelle Coleman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNMichelle Coleman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Michelle Coleman Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Stjärnorna stoppas från simlandslaget

Publicerad

Två av Sveriges bästa simmare, Jennie Johansson och Michelle Coleman, stoppas från att tävla för landslaget, skriver Dagens Nyheter.

– De är inte avstängda men de tas tills vidare inte ut i landslaget, säger Ulrika Sandmark, förbundskapten i simlandslaget till DN.

De missar därmed kortbane-VM i vinter.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Ulrika Sandmark vill inte berätta varför Coleman och Johansson stoppas.

– Jag vill inte kommentera det. Vi sköter det här internt. Det är en process som pågår och den känns bra. De möten som vi har haft har varit bra och utvecklande, säger Sandmark till DN.

Missar VM i Kanada

Det är inte klart hur länge de blir avstängda, i och med att det enligt Sandmark är "en process".

Duon missar kortbane-VM i Kanada i december. De är dock inte avstängda, enligt förbundskaptenen.

– Skillnaden är att de fortfarande får träna på NEC (nationella elitcentrat) med all support runtomkring som ingår, att de har kvar sina stipendier och så vidare, säger Ulrika Sandmark.

"Det känns tråkigt"

Michelle Coleman och Jennie Johansson uttalar sig gemensamt för DN, och säger följande:

– Det har varit olika saker som har lett fram till det här, där vi också har haft olika uppfattningar, men nu vill vi lägga det här bakom oss.

– Det är klart att det känns tråkigt men vi fortsätter med våra satsningar och väljer att blicka framåt och anpassa oss till situationen, säger Coleman och Johansson.

De kommer att delta i SM i Eriksdalsbadet, som börjar på fredagen. Detta eftersom de där tävlar för sina respektive klubbar och inte för landslaget.

Henrik Forsberg, sportchef för simlandslaget:

– Det är inget vi kommenterar. Det är något vi jobbar på tillsammans med tjejerna.

Har ni en tidsplan för när de får komma tillbaka?

– Nä, det är en process. Det gäller tills vidare, säger Henrik Forsberg.

Kan det bli permanent?

– Det tror jag inte. Det är jag ganska övertygad om att det inte kommer att bli. Jag vill även starkt poängtera att det inte rör sig om några avstängningar. De tränar fortfarande på våra nationella elitcentrum. Det här gäller bara att de inte tas ut till ett landslagsuppdrag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag