Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans förvandling efter sjukdomen – oigenkännlig

Jelena Dokić gick upp i vikt när hon drog sig tillbaka från tennisen.
Foto: VADIM GHIRDA / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu visar nya bilderna hennes positiva förvandling, efter sjukdomstiden.
Foto: VADIM GHIRDA / AP

Stjärnan Jelena Dokić, 36, var ett av tennisvärldens mest lovande löften.

Sedan försvann hon.

Sjukdomen kostade henne både hälsa och karriär – men nu hyllas hon efter positiva förvandlingen, berättar australiska News.

”Jag är väldigt lycklig med det jag uppnått”, skriver Dokić på Instagram.

Tennisstjärnan Jelena Dokić, 36, drog sig tillbaka från idrotten 2014, efter att blivit nummer fyra i världen i 2002. Detta efter en kaosartad karriär kantrad av familjeproblem – och en sjukdom i sköldkörteln som fick henne att till sist lämna rampljuset.

Dokić, som nu är verksam som expertkommentator i australisk tv, har tidigare berättat om viktproblemen som följde efter karriären.

– Jag dubblade min vikt och det har varit en svår resa att försöka gå ner i vikt igen, har hon tidigare sagt till The Daily Telegraph.

I maj i år berättade hon på Instagram vilka problem vikten orsakat för henne.

”Jag ville inte gå ut ur huset, jag tackade till och med nej till arbetstillfällen för att jag var så osäker och olycklig”, skrev hon då.

https://www.instagram.com/p/BxhPZYphZca/?utm_source=ig_embed

Den tidigare tennisstjärnan har delat med sig av före- och efter bilder, och berättar hur hur hon jobbat hårt för att hitta tillbaka till sitt forna jag, och bli en lyckligare person.

Att dra sig tillbaka från tenniskarriären hade lämnat henne med en känsla av förvirring – att hon inte visste vem hon var eller vad hon gjorde.

”Jag kastades in i det och visste inte vilket håll jag ville åt. Jag var inte förberedd, och det var då jag började öka i vikt”.

https://www.instagram.com/p/BvbT8YmFj0w/?utm_source=ig_web_copy_link

”När du är ett idrottsproffs befinner du dig i en bubbla som inte är det verkliga livet – du får allt serverat, träning, mat resor, karriärhjälp. Att gå tillbaka till verkliga livet var väldigt annorlunda”, har hon skrivit på Instagram.

https://www.expressen.se/sport/tennis/forra-talangens-stora-forvandling/

Jelena Dokic berättar att hon mår bättre än någonsin.
Foto: Privat / Instagram
På Instagram delar hon med sig av bilder från sitt nya liv.
Foto: Privat / Instagram

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.