Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan om petningen på årets Idrottsgala

Foto: Privat

Isa Tidblad Keskikangas vann både EM- och VM-guld i thaiboxning under året - men ratades på Idrottsgalan.

Förbundsordföranden Stefan Stenudd gick till attack och kallade det för ett hån.

– Jag förstår honom, han ser ju alla prestationer som alla gör. Därför reagerar han när det inte uppmärksammas, säger Tidblad Keskikangas till SportExpressen.se.

Kamsport-Sverige hade stora förhoppningar när Idrottsgalan skulle presentera sina nomineringar till årets gala.

Men precis som föregående år, då Alexander "The Mauler" Gustafsson ratades, så fanns det inga kampsportare med bland de potentiella pristagarna.

Stefan Stenudd, ordförande för Svenska Budo & Kampsportsförbundet, var rasande och gick till full attack.

– Det är ett direkt hån. Hon (Tidblad Keskikangas) hade inte kunnat göra något mer. Hon vinner alltså guld i både VM och EM. Hallå?, sa han till SportExpressen.se.

Tror juryn saknar kunskap

Guldhjältinnan själv, Isa Tidblad Keskikangas, förstår att Stenudd är arg.

– Jag förstår honom, han ser ju prestationerna som alla gör. Därför reagerar han när kampsporten inte uppmärksammas. Han tog upp mig som exempel, vilket är smickrande, men det är svårt för mig att bedöma om jag skulle blivit nominerad eller inte. Men jag tycker att någon kampsport borde ha uppmärksammats, säger hon.

Hon tror inte att Idrottsgalans jury har tillräcklig kunskap om kampsport och att det ligger till grund för att nomineringarna uteblir.

– Jag tror inte att de förstår hur stor kampsporten är i Sverige i dag. Jag tror inte att de förstår hur bra Sverige är på kampsport. Sverige har varit i världseliten i flera år, och de senaste 5-10 åren har det blivit en ganska stor sport hos allmänheten, säger Tidblad Keskikangas.

Kan inte uggla i källaren

– Det är större konkurrens att vinna ett fotbolls-VM, men de är heltidsproffs. Många av oss kampsportare jobbar eller går i skolan samtidigt, och tränar minst lika mycket. Så om Idrottsgalan är till för alla idrotter så borde vi likställas med fotboll och hockey.

Samtidigt tycker hon att hela förbundet måste ta ett större ansvar för att bli uppmärksammade.

– Det måste börja med oss, att vi visar att vi hör hemma där. Då kanske man måste göra en sån grej som Stefan gör för att det ska uppmärksammas. Vi kan inte sitta i våra källarlokaler och vänta på att någon knackar på.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!