Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan kan bli fri – efter brutala mordet

Dagens toppnyheter i sportvärlden
Bruno Fernandes de Souza dömdes för mordet på sin älskarinna.Foto: FELIPE DANA / AP TT NYHETSBYRÅN
Eliza Samúdio mördades.Foto: Wikipedia
Nu är Fernandes återigen aktuell för att spela fotboll – trots att han dömts till 22 års fängelse.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/AGIF IMAGO SPORTFOTODIENST

2014 skulle morddömde Bruno Fernandes de Souza ha varit målvakt för Brasiliens landslag i fotbolls-VM.

I stället satt han fängslad, dömd till 22 års fängelse efter mordet på sin älskarinna Eliza Samúdio.

Nu kan den ökände tidigare fotbollsstjärnan släppas fri – efter att han erbjudits nytt fotbollskontrakt i hemlandet, rapporterar Globo Esporte.

I 2013 dömde Bruno Fernandes de Souza för mordet på sin älskarinna Eliza Samúdio. Straffet skulle bli 22 års fängelse, då han kidnappat henne, och varit delaktig i styckningen – innan hennes kroppsdelar kastats till hundar.

Den folkkäre stjärnan skulle ha vaktat målet för Brasilien i VM 2014, innan hans inblandning i det makabra skandalmordet uppdagades.

Tillsammans med åtta medhjälpare deltog han i mordet på Eliza Samúdio, efter det att han ska ha gjort henne gravid under en otrohetsaffär.

I 2017 uppmärksammades den morddömde fotbollsspelarens fall på nytt, då Brasiliens högsta domstol släppte honom i förtid, under husarrest. Utan att ange något formellt skäl drog domstolen sedan tillbaka beslutet.

Många ilskna över klubbens beslut

Nu stormar det på nytt kring Bruno Fernandes de Souza, då han, enligt Globo Esporte, erbjudits ett proffskontrakt av den brasilianska division tre-klubben Poços de Caldas.

Brittiska Daily Mail skriver att den morddömde spelaren återigen släppts från fängelse, och att han ska sitta av resten av sitt straff under husarrest, mot villkoret att han genast skaffar ett jobb.

Då såg Poços de Caldas sin chans att erbjuda honom ett kontrakt.

Enligt tidningen har många uttryckt sin ilska över klubbens beslut, som följs av ett försök från Boa Sporte att signa honom 2017, något som ledde till att de förlorade tre sponsorer.

”Om Brasilien var ett seriöst land skulle denna mördare behövt sitta av sitt straff i fängelset till sista dagen”, skrev en upprörd supporter på Facebook, enligt Daily Mail.

Mamman: ”Jag förväntade mig mer”

Enligt åtalet 2013 har Bruno sagt att Eliza var en ”hora som ingen kommer att sakna”. Tidigare har målvakten hävdat att han var oskyldig, varpå han senare erkänt sin delaktighet.

Eliza Samudios mor, Eliza Silva Samudio, sade efter domen att hon hade velat se ett strängare straff.

– Jag förväntade mig mer. De var för snälla med honom, sa hon till USA Today då.

Enligt Daily Mail ska målvakten nu möta en prövning, där det bedöms om han får möjlighet att spela för klubben. Advokaten Mariana Migliorini har sagt att hon förväntar sig att rätten färdigställer han arbetstillstånd fram mot den kommande helgen.

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.