Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan förlorade en halv miljard under pokerkvällen

”Jag fick många gula kort, jag klagade jämt”, säger Thomas Gravesen, här med bland andra David Beckham.
Foto: PAUL WHITE / AP
Thomas Gravesen var en stentuff mittfältare.
Foto: TIBOR ILLYES / AP MTI
Fredrik Ljungberg får en känga av Thomas Gravesen i en landskamp.
Foto: RICKARD KILSTRÖM

Han bytte livet som fotbollsproffs mot att bli pokerspelande playboy i Las Vegas. 

Där förlorade Thomas Gravesen närmare en halv miljard kronor på en enda kväll, skriver Daily Star.

Gravesen hyllade nyligen en av lagkamraterna från tiden i Real Madrid.

Den stenhårde mittfältaren gick under smeknamnet ”Mad Dog” när han spelade för Everton i Premier League. Dansken liknades vid ”en handgranat med sprinten urdragen” i en biografi från 2019.

När Real Madrid köpte dansken 2005 fick han spela med superstjärnor som Ronaldo, David Beckham och Zinedine Zidane. Vid ett tillfälle brottades han med Ronaldo – det kostade brasilianaren en utslagen tand. Då fick Gravesen ett nytt öknamn i spansk media – ”Odjuret”.

Nyligen pratade Thomas Gravesen i ett videoklipp om sin tid i Real Madrid – och speciellt om en person.

– Jag blev väldigt god vän med Jonathan Woodgate i Madrid. Vi hade en härlig tid ihop. Han var en fantastisk person, säger Gravesen enligt Sportsfinding och fortsätter:

– Han hjälpte mig alltid när jag satt på bänken. Jag fick många gula kort, jag klagade jämt. Han varnade mig och sade att jag behövde bli mer disciplinerad. Han förstod mig alltid.

Thomas Gravesen.
Foto: NICK POTTS / EPA PA

”Folk älskar att läsa om honom”

Vid 32 års ålder avslutade Gravesen spelarkarriären – och sadlade om till att bli pokerspelare. Han flyttade till ett lyxigt område i Las Vegas med frun Kamila Persse, en tjeckisk modell, med grannar som skådespelaren Nicolas Cage och tennisikonen Andre Agassi.

Gravesen uppges ha dragit in över 800 miljoner kronor under karriären som pokerspelare. Men en viss kväll i ett Las Vegas-casino vill dansken nog helst glömma – han ska ha förlorat närmare en halv miljard kronor.

Danskens förkärlek för lyxbilar och dejtande av porrskådespelare under spelarkarriären gjorde att det skrevs spaltmeter om honom i hemlandet. 

– Varje gång något händer som har med Gravesen att göra så skriver alla danska tidningar om det, folk älskar att läsa om honom. Men han känner att han inte är skyldig media något, har danske sportjournalisten Johan Lyngholm-Bjerge sagt till Daily Mail.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.