Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan förlamad – efter hård bantning

Foto: Instagram

MMA-stjärnan Rudson Caliocane är förlamad i vänstra delen av kroppen. 

Enligt läkarna drabbades världsmästaren av en stroke – orsakad av extrem bantning inför en match. 

– Vi var rädda att han inte skulle kunna prata igen, säger managern Alex Davis till ESPN

Tidigare i veckan meddelade Rudson Caliocane att avsäger sig VM-titeln i bantamvikt, i  organisationen Titan FC. 

– Jag har bestämt mig för att ge upp världsmästartiteln utav respekt till divisionen och till Titan FC och Lex McMahon som gett mig chansen att slåss för och ta tillbaka bältet, han har behandlat mig så bra. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka i framtiden och erövra bantamvikt-divisionen igen. Men just nu måste jag fokusera på min hälsa, sa MMA-fajtern i ett uttalande. 

Nu ger managern Alex Davis en omskakande insyn i Caliocanes tillstånd. För ESPN berättar Davis att MMA-stjärnan drabbats av en skada på hjärnstammen, och att en stroke gjort att han nu är förlamad i vänstra delen av kroppen. 

”Rädda att han inte kunde prata”

Caliocane gick en match i Sao Paolo tidigare i oktober och efter fajten föll han ihop i omklädningsrummet och fördes till sjukhus. 

Den brasilianska stjärnan ska ha svårt att tala fullt normalt, och behöver stöd för att röra sig på sjukhuset. 

– Först var vi rädda för att han inte alls skulle kunna prata eller gå igen, säger Davis till ESPN

ESPN skriver att läkarnas besked varit att stroken orsakades av ett extremt bantningsschema inför matchen i Sao Paolo. MMA-stjärnan ska ha gått ner nästan sju kilo under en dag, framför allt genom uttorkning. 

Flickvännens starka ord

Det ska finnas hopp för att Rudson Caliocane ska kunna återhämta sig fullt ut, men det är oklart hur hans framtid inom MMA-sporten ser ut. 

Flickvännen Raphaela Meireless publicerade en känslosam text på Instagram, till en bild där hon håller Caliocanes hand i sjukhussängen. 

”Att kämpa innebär möjligheten till ödmjukhet och att få växa. Att kämpa är inte slutet för din eller min historia. Kamp är ett sätt för Gud att höja sig över våra liv. Livet innehåller kamp! Efter den här kampen kommer fler, men vi kommer vinna alla, precis som vi vunnit den här”, skriver hon. 

https://www.instagram.com/p/B4LmEzCgH1B/https://www.instagram.com/p/B30lN2mAedD/https://www.instagram.com/p/B3IzXeQJmXV/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.