Stjärnan avgör liggande: ”Otroligt! Hur het är han?”

Tampas Brayden Point.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Tampas Victor Hedman bakom Islanders Jean-Gabriel Pageau och Tampas målvakt Andrej Vasilevskij.
Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD PENNER-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

UNIONDALE. Fansen fick taket att lyfta. 

Men New York Islanders fick inte spelet att lyfta på samma sätt.

Och nu har Tampa Bay Lightning vänt Stanley Cup-semifinalserien. 

Det var första gången på nära 20 år som fansen på Long Island fick se en semifinal i Stanley Cup-slutspelet i natt, och stämningen var därefter.

(Jo, förra säsongen mötte New York Islanders också Tampa Bay i slutspelets tredje runda, men då i bubblan i Edmonton.)

Det är dessutom en av de sista matcherna i legendariska Nassau Veterans Memorial Coliseum – oavsett hur det går i serien kommer Islanders lämna arenan där man blev en stormakt i NHL i början på åttiotalet när man tog fyra raka Stanley Cup, så hockeysuget är enormt på Long Island. 

Vilket man såg på priset på andrahandsbiljetterna, som snittade 7 000 kronor inför matchen. 

https://twitter.com/Ticket_IQ/status/1405554454301134849

I timmar före nedsläpp hade fansen party utanför arenan och när pucken släpptes ställde de ölstärkta fansen till med ett ohyggligt liv inne i Coliseum, och höll i trots att Tampa tog ledningen i första.

Efter en bökig situation vid Andrej Vasilevskij i Tampamålet lyckades Islanders Cal Clutterbuck trycka in en kvitteringspuck med tre minuter kvar av andra perioden. 

– Det är bara att hacka och tjonga på tills du hör visselpipan. Erik Cernak försökte ge den till målvakten i stället för att skicka ner den i hörnet, och det blir en enda röra, säger experten Eddie Olczyk i den amerikanska tv-sändningen.

Men Tampa fick ett powerplay alldeles efteråt och i slutet av det klappade Victor Hedman med klubban i isen och fick pucken av Nikita Kutjerov, sköt och på returen fick slutspelets målkung Brayden Point fram klubban fast han tacklats i ryggen.

– Vilket spel! Otroligt spelat av Point! Han blir nerkörd och får ändå tag i pucken och piskar in den!  Hur het är han inte?! utbrister Olczyk. 

Hjälten: ”Vet inte hur det gick till”

– Ja, jag åkte väl ner i isen, och fick klubban på pucken på nåt sätt och jag vet inte riktigt hur det gick till men ibland får man såna där turliga mål, säger Brayden Point efter matchen.

Trots att Islanders pressade på hårt i tredje perioden kunde Tampa Bay hålla undan och vann matchen med 2–1. 

Med segern har Tampa vänt på det försprång Islanders skaffade sig när man vann första matchen serien i nere i Tampa. Nu leder Lightning semifinalen med 2–1 i matcher. 

Nästa match spelas natten till söndag, svensk tid. 

TV: Därför är Hedman en av världens bästa

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.