Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNStina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAYStina Nilsson. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Stina Nilsson. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Stina Nilssons chans förstörd

Publicerad

Stina Nilssons chans att vinna sprintcupen är borta. 

Längdstjärnan är förkyld - och tvingas ställa in helgens världscuptävlingar i Falun. 

Beskedet kom på onsdagsmorgonen - världscupsäsongen är över för den svenska superstjärnan Stina Nilsson.

Hon missar den avslutande världscupfinalen och missar därmed även den mikroskopiska chans som fanns att vinna sprintvärldscupen.

 

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

 

Inför fredagens sprinttävling i Falun är norskan Maiken Caspersen Falla i ledning, 48 poäng före just Stina Nilsson.

Vinnaren av fredagens lopp får 50 poäng, något som i alla fall i teorin gjorde att Nilsson fortfarande hade kvar en möjlighet att vinna sprintvärldscupen.

Nu är den möjligheten borta.

Maiken Caspersen Falla får därmed revansch för förlusten mot Stina Nilsson i OS-sprinten.

Tidigare är det bara tio svenskar som vunnit någon av de totala cup-titlarna i världscupen - alla män.

Anledningen till Nilssons avhopp är sjukdom.

Stina Nilssons slutar som tvåa

"Stina Nilsson är förkyld och kommer inte till start i minitouren i Falun. Hon ersätts av Linn Sömskar i landslagstruppen" skriver landslaget i ett kort pressmeddelande.

Nilsson avslutar därmed sprintsäsongen som totaltvåa i sprintvärldscupen efter en stark säsong. Det blev bland annat tre individuella segrar i världscupen - och två andraplatser.

Världscupfinalen i Falun avgörs alltså i form av en tour, med tre lopp på tre dagar. Efter fredagens sprint väntar två distanslopp lördag och söndag.

Det största svenska affischnamnet blir nu Charlotte Kalla som inför helgen ligger på en femte plats i den totala världscupen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag