Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Steph Currys mäktiga hyllning – till Jerebko

Jerebko firar fredagens seger mot Utah tillsammans med Jordan Bell och DeMarcus Cousins. Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Steph Curry. Foto: JANIE MCCAULEY / AP TT NYHETSBYRÅN

Han har fått en succéstart i världens bästa lag.

Och megastjärnorna i Golden State Warriors kan inte sluta hylla sin nye lagkamrat Jonas Jerebko.

– Han kommer bli enormt viktig för oss för han har allt som vi behöver, säger Stephen Curry.

Det var många som höjde på ögonbrynen när stjärnspäckade Golden State Warriors i somras skrev kontrakt med Jonas Jerebko.

Golden State Warriors har vunnit NBA-titeln de två senaste säsongerna och vimlar av megatjärnor i bland annat Stephen Curry, Kevin Durant och Klay Thompson. 

Men det var en svensk som avgjorde fredagsnattens bortamatch mot Utah Jazz – under sensationella former. Warriors låg under med en poäng då Kevin Durant i slutsekunderna fick i väg ett skott. 

Jonas Jerebko vann returen och stötte i två poäng i matchens allra sista sekund. Glädjescenerna som följde var enorma och 31-åringen, som ratades av just Utah Jazz, var mannen på allas läppar.

Han noterades för 23 minuters speltid, tio poäng, sex returer och en assist.

– Glöm segern. Glöm matchen. Mitt favoritögonblick var när han skrek i ansiktet på dem (Utah-bänken). Han gjorde en bra insats och att det få avsluta så där då... Det var så klart ett stort ögonblick, sa lagkamraten Draymond Green.

Currys mäktiga hyllning till Jerebko

Efteråt har flera Warriors-stjärnor visat sin uppskattning för Jerebko på sociala medier

”My man Jonas Jerebko”, skrev Kevin Durant på Instagram. 

 

https://www.instagram.com/p/BpJddf7jMJx/?taken-by=easymoneysniper

Nu har även Stephen Curry, som har utsetts till NBA:s MVP två gånger, passat på att hylla sin nye lagkamrat Jonas Jerebko.

Och det är stora ord.

– Han kommer att bli enormt viktig för oss. Jag tycker att han är en väldigt mångsidig spelare. Han är fysisk, han kan skjuta, han kan spela försvar. Allting som vi behöver från den positionen, säger Curry enligt GSW:s Twitter. 

 

https://twitter.com/warriors/status/1054117622084657152

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.