Foto: Ali Haider / Epa / Tt
 Foto: Ali Haider / Epa / Tt

Stenson avslutade starkt – slutade trea

Publicerad

GOLF. Golfstjärnan Henrik Stenson avslutade starkt och blev delad trea i Europatourtävlingen i Abu Dhabi.

Stenson, rankad femma i världen, gick avslutningsronden på 67 slag, fem under par, och slutade på 14 under par tillsammans med världstrean Rory McIlory, Nordirland.

Med tanke på knäoperationen och att han till och med hade lite svårt att gå (!) så är placeringen överraskande.

– Jag brukar inte spela bra på början av säsongen, de senaste åren har jag till och med missat kvalgränsen i Abu Dhabi. Så på så sätt var jag väldigt nöjd med den första dagens spel då jag både puttade bra och slog några riktigt bra järnslag. Och knät smärtar inte, det behöver bara lite mer tid för att bli 100 procent, sade Stenson till Europatourens hemsida.

"Känns lite surt"

I stället för tävlingen redan nästa vecka väljer han nu att återhämta sig.

– Ja, det känns lite surt för jag har spelat där varje år sedan jag kom ut på touren 2001, men jag behöver verkligen vila och rehabilitera mig så jag är 100 procent till Dubai veckan efter.

Det saknades två slag upp till segraren Rickie Fowler, USA, och ett till tvåan Thomas Pieters, Belgien.

Fowler noterade 69 slag på den sista ronden.

Världsettan Jordan Spieth, USA, slutade delad femma, tre slag bakom Stenson.

Även Peter Hanson fick en bra säsongspremiär. Den skadedrabbade skåningen gick sista ronden på 71 slag och slutade delad elva, tio under par.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag