Starten på Idrottsgalan som ingen skrattade åt

Publicerad

Idrottsgalans värd och programledare Rickard Olsson gav sig på skämten direkt i Globen.

Bland annat skämtade han om Rolf-Göran Bengtssons långa tacktal efter Jerringpriset i fjol.

- Jag tror ni fattade galoppen, sa Olsson i SVT.

Sett till publikens reaktioner och kommentarerna i SportExpressens liverapportering satt inte skämten klockrent för RIckard Olsson i inledningen av Idrottsgalan.

I sitt inledningstal sa han bland annat:

- Jag kommer inte dra några billiga vitsar och göra mig lustig på andras bekostnad. Jag kommer inte skoja om Bosse Hansson. Jag kommer faktiskt inte ens nämna Bosse Hansson i kväll. Dessutom kommer ni inte se några spontankyssar. Yvette (Hermundstad)...bra försök. Men vi ses på efterfesten sen istället.
- Jag kommer heller inte skoja med kungafamiljen.

Skämtade om tacktal

Rickard Olsson fortsatte:

- Det här är en gala där vi ska prata gott om och till varandra. Det är därför Patrik Sjöberg inte är här faktiskt.
- En annan grej som kan lägga sordin är långa tacktal. Jag vill inte hänga ut nån personligen eller direkt men just i dag har vi infört en liten signal som kommer ljuda när det är dags att runda av.

Samtidigt visades en röd skylt i tv-rutan med texten "RGB ALERT - STOP TALKING", en hänvisning till Rolf-Göran Bengtssons tal efter Jerringpriset i fjol.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag