Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frun anklagar piloten efter dödskraschen

Kobe Bryant.
Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Kobe och Gianna Bryant.
Foto: BURT HARRIS / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN
Vanessa och Kobe Bryant.
Foto: AARON POOLE / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

Hon förlorade maken Kobe och dottern Gianna i dödskraschen.

Nu stämmer Vanessa Bryant helikopterföretaget.

Nyheten publicerades av Los Angeles Times strax innan minnesceremonin i Staples Center.

Det var i slutet av januari som den ikoniske basketstjärnan Kobe Bryant, 41, och dottern Gianna, 13, förolyckades i en helikopterkrasch i Kalifornien.

Nyligen begravdes de båda i en privat ceremoni.

I samband med begravningen uttalade sig änkan Vanessa Bryant för första gången sedan den fruktansvärda olyckan.

”Jag har varit motvillig att uttrycka mina känslor. Min hjärna vägrar acceptera att både Kobe och Gigi är borta. Jag kan inte bearbeta båda två samtidigt. Det är som om jag försöker bearbeta Kobe som är borta men min kropp vägrar acceptera att min Gigi aldrig kommer tillbaka till mig. Det känns fel”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

”Varför ska jag kunna vakna upp nästa dag när min flicka inte får den möjligheten?! Jag är så arg. Hon hade så mycket liv att leva. Jag inser att jag måste vara stark och vara här för mina tre döttrar”.

Vanessa Bryant stämmer helikopterföretaget

Under måndagskvällen, svensk tid, arrangeras en minnesceremoni för Kobe Bryant i Los Angeles Lakers hemmaarena Staples Center. Strax innan arrangemanget börjat gick tidningen Los Angeles Times ut med nyheten att Vanessa Bryant stämmer helikopterföretaget efter kraschen.

Ytterligare sju personer dog i kraschen och nu har Vanessa Bryant, via sina advokater, lämnat in en stämningsansökan mot företaget Island Express Helicopters. Enligt LA Times står det i stämningsansökan att man beskyller piloten, som också dog i kraschen, för att ha varit vårdslös i sitt framförande av fordonet.

Beyoncé hyllade Bryant på minnesceremonin

Basketlegendaren dog i helikopterkrasch – detta har hänt

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.