Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Staffan Lindeborg ger besked om framtiden

Staffan Lindeborg Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Han har jobbat inom public service i 50 år och har bevakat 16 olympiska spel.

Nu har SVT-ikonen Staffan Lindeborg uppnått pensionsåldern 67 – och trappar ner.

– Jag är oerhört tacksam för allt jag fått uppleva i mitt jobb, säger han i ett blogginlägg på SVT.

Staffan Lindeborg är en av de mest folkkära kommentatorerna inom svensk idrott och har varit en trogen röst på SVT i över 30 år. Innan dess jobbade han på Sveriges Radio, där han började redan som 17-åring.

Sommarens VM-slutspel i fotboll var det första som Lindeborg inte kommenterade, sen han debuterade under Spanien-VM 1982. Lindeborg har även kommenterat ishockey i en rad olympiska spel och hans röst har blivit synonym med bordtennisen.

Men kanske är det simningen som 67-åringen är mest förknippad med. Och åldern 67 spelar en central roll i det blogginlägg som nu har publicerats på SVT:s hemsida. Det är nämligen pensionsåldern på tv-kanalen.

Staffan Linderborg går i pension

Sim-VM i kortbana, som avslutades under söndagen, var Staffan Lindeborgs sista mästerskap. I alla fall officiellt, skriver SVT.

De stänger inte dörren för framtida inhopp. Men i dagsläget är inte Lindeborg, som bland annat bevakade 16 olympiska spel under sin journalistkarriär, inbokad för något framtida mästerskap.

– Jag har ju själv valt att trappa ner på kommenterandet under de senaste fyra åren och jag är oerhört tacksam för allt jag fått uppleva i mitt jobb för tv-sporten eller SVT Sport som redaktionen heter i dag, säger Lindeborg och fortsätter:

- Framöver ska jag mestadels lägga tiden i ett familjebolag som mina tre barn har, så det blir en del tv även i fortsättningen men också andra spännande uppdrag. Jag är tacksam för att få möjlighet att jobba med annat än idrott och jag är mycket nöjd med att ha fått möjligheten att jobba inom och med public service i… ja, nästan exakt 50 år.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.