Storvreta med Robert Nilsberth är Faluns största utmanare. Foto: Jan WiridenStorvreta med Robert Nilsberth är Faluns största utmanare. Foto: Jan Wiriden
Storvreta med Robert Nilsberth är Faluns största utmanare. Foto: Jan Wiriden
Falun är regerande mästare. Foto: Daniel Malmberg/All Over PressFalun är regerande mästare. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Falun är regerande mästare. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Spelarnas dom: Falun försvarar sitt SM-guld

Publicerad

Falun är klubben alla vill slå i herrarnas superliga.

61 procent av spelarna på upptaktsträffen tror att de regerande mästarna försvarar sitt SM-guld.

- Falun har goda chanser, men det finns många hot, säger Granlos back Jacob Glas.

När SPORT-Expressen tog pulsen på innebandyspelarna i Superligan var de rörande överens om att Falun återigen får iklä sig rollen som favorit när säsongen drar i gång.

Utmanare finns det dock gott om.

Storvreta, med nyförvärvet Robin Nilsberth i laget, är en av klubbarna med siktet inställt på guldfajt.

- Vi ska väl först ta oss till slutspel har vi tänkt, sen tror jag att vi har en trupp som kan slå alla lag. Ungefär så ser guldchansen ut, säger Nilsberth.

Granlo vill utmana

Nilsberths tidigare klubb Granlo kommer nu att bygga spelet kring centern Johan Samuelsson enligt Jacob Glas.

- Vi har definitivt chans att utmana. Vi kommer bli aviga i år, ingen kommer veta var de har oss.

Vad tror du om guldstriden?

- Falun har goda chanser och vill vinna i år igen, men jag tror att många lag är med och vill utmana. Det finns många hot men man vill alltid slå de regerande mästarna, så är det ju, säger Glas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag